Ga naar de inhoud

Onrust tijdens oefenritten Formule 1: "raketaanval" op oliedepot hoofdsponsor nabij circuit

Links: vanop het circuit is de enorme rookpluim te zien na de aanval op het oliedepot.

Grote ongerustheid tijdens de oefenritten van de GP van Saudi-Arabië. Op amper tien kilometer van het circuit werd een oliedepot van hoofdsponsor Aramco getroffen door een raketaanval. Wat doet de F1-leiding om de veiligheid voor de rest van het weekend te garanderen? De Grand Prix komt alvast niet in gevaar, bevestigt Formula 1.

Volgens persbureau Reuters hebben Houthi-rebellen uit Jemen de aanslag opgeëist. De voorbije dagen zouden ze hetzelfde depot in Jeddah al onder vuur hebben genomen.

 

Tijdens de oefenritten was de enorme rookpluim vanop het circuit te zien. Aanwezigen nemen ook de geur van brandende olie waar.

 

Communiceren over de gebeurtenissen deed de F1-leiding vooralsnog niet. De bestuurstop wil eerst de officiële berichten van de lokale autoriteiten afwachten voor het reageert.

 

Alle coureurs en teambazen zijn door voorzitter Stefano Domenicali bijeengeroepen voor de start van de tweede vrije training, die met minstens een kwartier is uitgesteld.

 

Naar verluidt waren de veiligheidsmaatregelen al flink aangescherpt voor de GP van Saudi-Arabië, maar volstaan die om het weekend zoals gepland te kunnen laten doorgaan? 

 

"We volgen de situatie op de voet en houden contact met de renstallen en met de lokale autoriteiten", zegt Formula 1. "Zij zien momenteel geen probleem om de wedstrijd door te laten gaan zoals gepland."

Bekijk de beelden van de enorme brand

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.