Italiaanse kranten vol ongeloof: "We zijn in de hel", "Verdampt als een zeepbel"

De Italiaanse kranten druipen van de ontgoocheling.

Dat Noord-Macedonië en niet Italië  zich voor de WK-barrages heeft geplaatst tegen Portugal, heeft een schokgolf veroorzaakt in "de Laars". De ontgoocheling spat van de voorpagina's van de Italiaanse sportkranten.

La Gazzetta: "Van de wereld gevallen"

"Van de wereld gevallen", kopt La Gazzetta dello Sport op haar voorpagina. "We hebben onszelf voor de gek gehouden dat we in juli op Wembley een plaats aan de tafel tussen de grote voetballers hadden verdiend."

 

 "Wonderen herhalen zich nooit. Het gewonnen EK was een gelukkig intermezzo tussen jaren van teleurstellingen bij de nationale ploeg. Ons voetbal betaalt een enorme prijs: er is nog steeds een gebrek aan visie en er is geen moed."

Corriere dello Sport: "We zijn in de hel"

Ook de voorpagina van Corriere dello Sport spreekt boekdelen: "We zijn in de hel." Een ontslag van bondscoach Roberto Mancini is dan weer niet aan de orde, althans volgens bondsvoorzitter Gabriele Gravina: "De pijn is groot, maar we zullen er samen bovenop komen."

 

"Op 11 juli vierden we de verovering van een ongelofelijke Europese titel in de straten van Italië", schrijft de krant. "Acht maanden later zijn de magische nachten veranderd in een nachtmerrie."

 

"Een ongelofelijke uitschakeling, zo onverwacht dat het verbazingwekkend is. Het had een feestavond moeten worden, het werd een heruitgave van Italië-Zweden. Maar nog erger, aangezien we de uitdaging aangingen als Europees kampioen."

Tuttosport: "Nooooooooo!"

"Nooooooo!". Op de voorpagina van sportkrant Tuttosport druipt de ontgoocheling ervan af. Toch wordt een smeekbede gehouden aan het adres van bondscoach Roberto Mancini. "Beste bondscoach, vertrek niet."

 

"De nachtmerrie komt weer tot leven en Italië moet voor de tweede keer op rij op tv naar het WK kijken", klinkt het nog. "Na Rusland 2018 ontbreken de Azzurri ook in Qatar 2022."

La Stampa: "Verdampt als een zeepbel"

De Italiaanse krant La Stampa heeft het over een "rampzalige prestatie". "Het loopt erger en sneller af dan verwacht: Italië haalt voor de tweede keer op rij het WK niet. Ons voetbal zinkt en dit keer hadden we het gewoon niet verwacht."

 

"De Europese kampioen verdampte als een zeepbel, doorboord door de rechtervoet van Trajkovski in de 92e minuut."

Marca: "Was het EK een luchtspiegeling?"

Ook de buitenlandse kranten sparen het Italiaanse elftal niet. De Franse sportkrant L'Equipe heeft het over "verloren in de woestijn". Het Spaanse Marca schrijft: "Italië keert terug naar de chaos: wat als het EK een luchtspiegeling was? In minder dan 9 maanden ging het Italiaanse team van de hemel naar de hel."