Asgreen: "Van Aert is te kloppen, we moeten alleen uitzoeken hoe"

Asgreen met Van Aert in zijn wiel.

Jumbo-Visma was ook in de E3 heer en meester. Alle andere topfavorieten hadden zo in de finale niets in de pap te brokken. Quick Step - Alpha Vinyl, Alpecin-Fenix, Bahrain of AG2R-Citroën: allemaal grepen ze naast de hoofdvogel. Al blijven de tegenstanders van Jumbo-Visma er bij dat Wout van Aert niet onklopbaar is.  

Asgreen: "Had vandaag niet de benen om te volgen"

Vorig jaar voerde Asgreen een nummertje op in Harelbeke en reed hij solo naar de finish. Vandaag bolde Van Aert als eerste over de streep. "Hij was sterker dan ik", gaf Asgreen toe.

 

"Het is wat het is. Ik had vandaag gewoon niet de benen om te volgen. De ziekte die ik 5 à 6 weken geleden had, zou me nu geen parten meer mogen spelen. Maar mijn vorm vandaag was niet goed genoeg om Jumbo te volgen."

 

"Ik ben gewoon niet zo goed als zij", wees Asgreen naar Jumbo-Visma. "Het is zeker mogelijk om hem te verslaan, we moeten alleen uitzoeken hoe. We gaan nu naar huis en de koers analyseren. We gaan proberen om de volgende keer met een beter plan op de proppen te komen."

Vermeersch: "Wachten op Mathieu om Wout te kloppen"

Ook bij Alpecin-Fenix moesten ze hun meerdere erkennen in Jumbo-Visma. "Ik ben nog niet 100% top, maar ik denk dat dat logisch is een week na een ziekte", vertelde Gianni Vermeersch. "Ik kwam op de Eikenberg een paar procentjes te kort om mee de sprong te maken naar de kopgroep. Ik zat iets te ver gepositioneerd."

 

Is het dan wachten op Mathieu van der Poel om Van Aert te kunnen kloppen? "Ik denk het wel", vervolgt Vermeersch. "Na wat we gezien hebben van Mathieu in Sanremo, denk ik dat hij ook wel in orde is. Blijkbaar heeft hij vandaag ook een stunt uitgehaald in de Coppi e Bartali (Van der Poel won er op indrukwekkende wijze, red.). Het zal voor de ploeg goed zijn als Mathieu er in Dwars door Vlaanderen bij is."

Mohoric: "Wout en Mathieu verslaan niet onmogelijk"

Ook Matej Mohoric reed vandaag een sterke race. De winnaar van Milaan-Sanremo moest uiteindelijk vrede nemen met een vijfde plaats. "Wout steekt boven de rest uit", aldus de Sloveen. "Die dominantie liet hij al in het openingsweekend en in Sanremo zien. Hij had een perfect team rond zich. Maar wij reden ook een goede race."

 

"Ik deed mijn best in de finale. Ik probeerde nog te gaan voor het podium, maar op het einde was ik niet snel genoeg in de spurt."

 

"We waren allemaal wat verrast door de prestatie van Jumbo-Visma. Niemand had de benen om hen terug te pakken. Heel verdiend. Petje af. Voor de Ronde van Vlaanderen moeten we een goede tactiek bedenken om te kunnen vechten voor het podium. Het wordt zwaar om Wout en Mathieu te kloppen, maar het is niet onmogelijk."

Van Avermaet: "Ronde van Vlaanderen zal me beter liggen"

Iemand die niet mee zat in de finale was Greg Van Avermaet. "Het is simpel, ik was gewoon niet goed genoeg", vertelde onze landgenoot. "Ik zat iets te ver op de Taaienberg. Dan was het achter de feiten aan hollen. Ik denk dat ik gewoon niet goed genoeg was om met de eerste mee te zijn."

 

"Ik heb het nummer van Jumbo-Visma niet gezien, want ik zat te ver. Ik zal het vanavond eens bekijken. De beste zal wel gewonnen hebben zeker?", lachte Van Avermaet. 

 

"Of ik me zorgen maak voor de komende weken? Ik denk dat de Ronde van Vlaanderen me beter zal liggen. Laat ons hopen dat het nog iets beter gaat, maar ik verwacht geen wonderen."

E3 Classic klassement
naamploegresultaat
1Wout van AertTJV4:38:04
2Christophe LaporteTJV+0
3Stefan KüngGFC+1:35
4Matej MohoricTBV+1:36
5Biniam GirmayIWG+1:36
6Jhonatan NarváezIGD+1:36
7Valentin MadouasGFC+1:36
8Dylan van BaarleIGD+1:36
9Tiesj BenootTJV+1:36
10Kasper AsgreenQST+1:36