Ga naar de inhoud

Union-speler Mitoma trapt Japan naar Wereldbeker met 2 late treffers

Kaoru Mitoma scoorde voor Union ook al 6 keer dit seizoen: 5 in de JPL, 1 in de beker.

Japan heeft er een nieuwe voetbalheld bij: die luistert naar de naam Kaoru Mitoma, de winger van Union. Mitoma beleefde een sprookje in de WK-kwalificatiematch bij rechtstreeks concurrent Australië: hij viel in de 84e minuut in en scoorde in de 89e en 94e minuut, goed voor een 0-2-zege én een ticket voor de Wereldbeker. Door de zege van Japan is Saudi-Arabië ook zeker van de eindronde eind 2022.

In kwalificatiegroep B kwamen Saudi-Arabië, Japan en Australië nog in aanmerking voor het rechtstreeks ticket. Australië, dat derde stond, speelde op de laatste 2 speeldagen tegen Japan en Saudi-Arabië.

Na het verlies tegen Japan kan Australië niet meer in de top 2 raken, wat een rechtstreeks ticket opleverde. Australië, dat enkele jaren geleden de overstap maakte van de Oceanische naar de Aziatische bond, moet als derde rekenen op de barrages. Eerst tegen de derde uit Groep A en daarna nog tegen de nummer 5 uit Zuid-Amerika.

Australië, met Mathew Ryan (ex-Club Brugge, ex-Genk) onder de lat, had zijn lot dus in eigen handen, maar Japan greep zelf zijn kans. Met Junya Ito van Genk stond nog een "Belg" de hele match op het veld. Mitoma wordt door Union gehuurd van Brighton, de linksbuiten scoorde in België al 5 keer in de competitie en 1 keer in de beker.


Door de zege van Japan (21 ptn) kan ook Saudi-Arabië (19 ptn) niet meer uit de top 2 vallen. Saudi-Arabië speelt later vandaag tegen China.

Voor Japan wordt het de zevende opeenvolgende WK-deelname. Vier jaar geleden  in Rusland sneuvelde het land na een memorabele 1/8e finale tegen de Rode Duivels. Saudi-Arabië was er in Rusland ook bij, maar werd in de poulefase gewipt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Groep B
  M W G V +/- PTN
1. Saudi-Arabië 8 6 1 1 10-5 19
2. Japan 8 6 0 2 9-3 18
3. Australië 8 4 3 1 15-6 15
4. Oman 8 2 2 4 8-10 8
5. China 8 1 2 5 8-16 5
6. Vietnam 8 1 0 7 7-17 3