Ga naar de inhoud

Tourist LeMC ontdekt plezier van de looptraining: "Ik snakte ernaar na verplichte pauze van 2 weken"

Nog een zestal weken heeft hij, Tourist LeMC, om helemaal klaar te zijn voor de Antwerp 10 Miles. De muzikant kreeg na zijn looptest begin februari een schema mee dat hij strikt opvolgt. Althans, dat probeert hij. Want ziekte en 2 optredens in de Lotto Arena staken er de voorbije weken een stokje voor. 

Bekijk hier hoe het staat met het vormpeil van Tourist LeMC

"Ik loop graag op een plek die ik goed ken"

"Ik heb mijn loopschema deze week weer opgepikt na een noodgewongen pauze van 2 weken", vertelt Johannes Faes ons wanneer we hem ontmoeten aan het Fort van Hoboken. "De eerste week had ik wat griep, daarna waren er mijn concerten in de Lotto Arena."

 

"Ik moet toegeven dat het wel deugd doet om weer te kunnen trainen. Mijn lichaam snakte ernaar. Terwijl ik me voordien naar de trainingen moest slepen. Nu geeft het energie."

 

Het Fort van Hoboken is sinds enige tijd zijn vaste looplocatie. Al blijft het daar niet bij. 

 

"Ik loop graag op een plek die ik goed ken, maar ik ontdek ook graag nieuwe plekjes tijdens een lange duurloop. Die zoek ik eerst op Google Maps en dan trek ik er met de fiets naartoe."

 

"Ik train intussen 3 keer per week. Het zijn 3 verschillende trainingen: een trage duurtraining, een intervaltraining en iets daartussen. Mijn langste tocht is er eentje van 50 minuten. Dat valt qua training mee, al heb ik de totale tijdsinvestering wel onderschat. Je moet je klaarmaken, je moet op je voeding letten voor en na, ..."

In het begin was ik ook pompaf, maar nu geeft een training meer energie dan dat ik kwijt ben voor de dag

Tourist LeMC

Voelt Tourist LeMC ook dat hij vooruitgang boekt? 

 

"De eerste 2 weken had ik spierpijn na een training, iets wat na enkele trainingen wegebde. In het begin was ik ook pompaf, maar nu geeft het lopen me meer energie dan dat ik kwijt ben voor de dag. "

 

"De trainingen zijn ook niet te lastig. Ze gaan traag maar gestaag. Ik vermoed dat het schema bewust zo opgebouwd is om blessures te vermijden."

 

"Qua voeding valt de inspanning heel goed mee. Ik eet hetzelfde als ervoor. Alleen houd ik rekening met de timing. Zo moet ik ervoor zorgen dat ik voldoende drink voor een training en ook niet te zwaar eet. Ik maak ook natuurlijke shakes met banaan, chocomelk en superfoods. "

De playlist van Tourist LeMC: "Een motivator"

"Muziek motiveert me tijdens het lopen", zegt Tourist LeMC als we naar zijn playlist vragen. "Ik mis de muziek als ik stil loop. Ik zet geen typische runnersmuziek op, maar wel reaggae of hiphop."