Ga naar de inhoud

Noorse voetbalvedette Ada Hegerberg keert na 5 jaar terug bij nationale ploeg: "Geen spijt"

Hegerberg op het EK 2017 in het shirt van de nationale ploeg tegen België, later die zomer besliste de Gouden Bal van 2018 te stoppen bij Noorwegen.

Ada Hegerberg wil weer voor haar land uitkomen. De Noorse aanvalster, die in 2018 de eerste Gouden Bal voor vrouwen won, komt sinds 2017 niet meer uit voor de nationale vrouwenploeg na een geschil met de Noorse federatie. De 26-jarige Hegerberg is ploegmate van Janice Cayman bij de Franse topclub Lyon.

Hegerberg telde 66 interlands en 38 doelpunten voor Noorwegen, toen ze 5 jaar geleden na het EK in de zomer de drastische beslissing nam. De aanpak van de federatie van het vrouwenvoetbal was Hegerberg een doorn in het oog, onder meer een discussie over de vergoedingen voor de vrouweninternationals lag aan de basis.

Ze stelt zich nu weer beschikbaar. "Ik ben blij dat ik vandaag kan terugkeren naar dit team en kan beginnen aan een nieuw hoofdstuk", zegt de aanvalster. "Ik hou van voetbal en speel het spelletje graag."

"Over mijn beslissing in 2017 heb ik geen spijt. Maar ik heb veel tijd gehad om na te denken, over verschillende aspecten in mijn leven. Ik heb open gesprekken gevoerd met de federatie."

Hegerberg speelde haar laatste interlands op het EK van 2017 in Nederland, waar Noorwegen met 0 op 9 in de groepsfase werd uitgeschakeld, onder meer na een 0-2-nederlaag tegen België. Vier jaar eerder hadden de Noorse vrouwen, met Hegerberg, nog de EK-finale verloren tegen Duitsland.

Op het EK van deze zomer in Engeland is Noorwegen ingedeeld in een groep met het gastland, Oostenrijk en Noord-Ierland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.