Tim Merlier na zege in Brugge-De Panne: "Graag elke week een koers op woensdag"

Een week na Nokere Koerse was het voor Tim Merlier in Brugge-De Panne weer prijs. "Dylan Groenewegen dwong mij tot het uiterste in de sprint."

Hoewel de omroeper Tim Merlier al had uitgeroepen tot winnaar, was hij er zelf tijdens het interview met Renaat Schotte nog altijd niet gerust op. "Ik zou wel eerst nog eens de foto willen zien."

 

Toen die weinig aan de verbeelding overliet, grapte Dylan Groenewegen naast hem dat Merlier gewonnen had omdat hij met dikkere banden rijdt. De voormalige Belgische kampioen kon er smakelijk om lachen.

 

"De chaos die tot de sprint leidde valt niet te beschrijven. Als je daar beelden vanuit het peloton van zou zien... Ik was al blij dat ik heelhuids aan de finish ben geraakt. Dat ik dan ook nog win, maakt het dubbel zo goed."

 

Merlier had bij de sprint zelf geluk dat Olav Kooij ruimte genoeg liet om te passeren. "Daar was ik op aan het wachten. Ik twijfelde misschien een halve seconde te lang, maar uiteindelijk was het een mooie sprint zij aan zij met Dylan. Ik dacht dat ik hem had, maar hij kwam nog eens terug en ik moest er nog eens extra aan snokken."

"2 zeges op 3 in WorldTour, daar ben ik trots op"

Het seizoen van Merlier begon een beetje voorzichtig, maar toch zit hij nu al weer aan 3 zeges. "Waarvan 2 in de WorldTour. Daar ben ik trots op."

 

Net als bij Nokere Koerse was het ook nu weer op een woensdag dat Merlier toesloeg. "Voor mij graag elke week een koers op woensdag, alsjeblieft!"

Groenewegen: "Merlier is de verdiende winnaar"

Dylan Groenewegen moest zijn meerdere erkennen in Tim Merlier. "Het was een supermooie sprint, zij aan zij", reageerde de runner-up van BikeExchange.

 

"Tim duwde zijn wiel nog net voor dat van mij. Hij is de verdiende winnaar. Ik jumpte naar mijn gevoel net iets te laat."

 

"Tim wachtte net iets langer met zijn aanzet en kon vanuit de slipstream van Olav Kooij komen."

 

"Soms win je met een millimeter, soms verlies je met dat verschil. Dat is het mooie aan sprinten."

 

Vond Groenewegen de finale te hectisch? "Iedereen was aan het klagen, maar we hebben met z'n allen gesprint. Niemand zegt dan dat we het niet moeten doen", bleef Groenewegen diplomatisch.

Rituitslag Brugge - De Panne
naamploegresultaat
1Tim MerlierAFC4:45:41
2Dylan GroenewegenBEX+0
3Nacer BouhanniARK+0
4Max WalscheidCOF+0
5Olav KooijTJV+0
6Arnaud DémareGFC+0
7Simone ConsonniCOF+0
8Arnaud De LieLTS+0
9Jasper StuyvenTFS+0
10Heinrich HausslerTBV+0