Ga naar de inhoud

Orel Mangala wil debuteren bij de Rode Duivels: "Ik heb een uniek profiel"

Mangala toonde zich woensdag ambitieus op de persconferentie.

Een van de nieuwere gezichten op training bij de Rode Duivels deze week is Orel Mangala. De jonge middenvelder is al enkele jaren een draaischijf bij Stuttgart, nu hoopt hij - een jaar na zijn eerste selectie - ook te debuteren bij de nationale ploeg. "Ik ben het voorbije jaar een man geworden op het veld", vertelt hij.

"Nieuwkomer" Mangala: "Mijn polyvalentie is een voordeel"

Mangala werd in maart 2021 door bondscoach Roberto Martinez voor het eerst bij de nationale selectie gehaald, maar door een dijbeenblessure moest hij toen meteen afhaken. Een jaar later is hij er nu opnieuw bij, mét ambitie.

 

"Na het blessureleed en al het harde werk op training is het heel leuk er opnieuw bij te zijn", vertelde Mangala woensdag op zijn persbabbel. "Ik hoopte er heel erg op en het is fantastisch dat dat ook gebeurde."


"Ik was de persconferentie van de bondscoach vorige vrijdag niet live aan het volgen, maar mijn vrienden lieten me weten dat ik erbij was. Dat was heel mooi nieuws om op mijn 24e verjaardag te krijgen. Ik heb een jaar moeten wachten, dat was lang, maar het belangrijkste is dat ik er opnieuw bij ben. Ik hoop dat mijn debuut er nu aankomt."   

Bij Stuttgart is Mangala een vaste waarde op het middenveld. "Ik ben het voorbije jaar nog matuurder geworden. Ik win meer duels, speel meer naar voren en ben meer een man geworden op het veld", zei hij.

 

"Het is bij Stuttgart wel niet altijd makkelijk. We spelen onderin, dan moet je strijden. En dat doe ik ook. Ik kan zowel op 6 als op de 8 spelen. Ik heb daarin een beetje een uniek profiel, denk ik. Ik speel waar de coach me nodig heeft. Ik hoop dat die polyvalentie een voordeel is. Het WK in Qatar? Dat is een droom. Ik ga er alles aan doen."

   

Mangala keert dinsdag tegen Burkina Faso terug naar het Lotto Park van Anderlecht, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot, vooraleer naar Duitsland te trekken. "Het is heel mooi daar te kunnen spelen", aldus Mangala. 

 

"Ik volg de matchen van Anderlecht nog en heb er met Francis Amuzu en Marco Kana ook nog een paar vrienden. Of ik er ooit zou terugkeren? Daar zeg ik geen neen tegen", besloot hij.   

Het WK in Qatar? Dat is een droom. Ik ga er alles aan doen.

Orel Mangala

Leandro Trossard over vormdip: "Ik hang bij Brighton vast aan het team"

Ook Leandro Trossard verscheen woensdag in Tubeke voor de microfoon. Hij hoopt bij de Duivels opnieuw op speelminuten en op nog eens een overwinning, iets wat bij zijn club Brighton al lang niet meer is gelukt, na zes nederlagen op rij.

 

"We spelen niet slecht, maar we winnen gewoon niet", zuchtte Trossard. De Seagulls zakten na de 0 op 18 weg naar de dertiende plaats in de Premier League. "Er is veel stress, al voel ik wel dat het in stijgende lijn gaat. We komen er wel door."   

 

Ook zijn eigen prestaties lijden onder de vormdip van zijn team. Trossard kwam in 2022 nog tot geen enkele goal of assist. "Ik hang natuurlijk vast aan het team", legde hij uit. "Ik probeer beslissend te zijn, maar we scoren erg moeilijk als team. Het is dus niet makkelijk. Ik voel mij wel een betere speler dan enkele jaren geleden."