Ambitieuze Brussels Padel Open mikt in mei voor 1e editie op 50.000 toeschouwers

Het padelcircus komt naar België en dat zullen we geweten hebben. Begin mei wordt in de nieuwe Gare Maritime in Brussel voor het eerst de Brussels Padel Open georganiseerd, als deel van de World Padel Tour. De ambitieuze organisatie mikt op 50.000 toeschouwers: "We hebben een risico genomen."

Van 4 tot 8 mei wordt in de fonkelnieuwe Gare Maritime op de site van Tour&Taxis in Brussel de eerste editie van de Brussels Padel Open georganiseerd. Het toernooi wordt de vijfde manche van het seizoen in de World Padel Tour, het hoogste niveau van de razendpopulaire racketsport.

 

In totaal mikken de organisatoren op 50.000 bezoekers en 4.000 vips. Budget: zo'n 2 miljoen euro. "Je mag weten dat we een risico genomen hebben met deze organisatie, want toen we tekenden was het nog volop coronacrisis en was er een limiet van 200 toeschouwers per dag", vertelt organisator Vincent Laureyssens.

 

"Momenteel zijn er in totaal 12.000 tickets verkocht. We hopen er nu nog zo'n 12.000 te verkopen. Als objectief hadden we 25.000 tickets vooropgesteld. De overige 25.000 zijn bezoekers van het evenement."

 

Brussel zal zo de komende jaren - er is een contract voor zes jaar - een van de hotspots worden in de World Padel Tour. België was eerder al het decor voor internationale (exhibitie)padeltoernooien, maar de Brussels Open wordt een rankingtoernooi met de top 56 van de wereld, aangevuld met acht Belgische wildcards.

 

"Voor de Belgische toppers zal het dus een uitstekende kans en een eer zijn om zich op de hoofdtabel van zo'n toernooi met de wereldtop te meten", zegt woordvoerster en voormalig tennisster Sabine Appelmans. 

De straffe groeispurt van padel: in 2028 al op de OS?

Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld met meer dan 25 miljoen spelers wereldwijd, een cijfer dat is verdubbeld in de afgelopen 5 jaar. Ongeveer evenveel mannen als vrouwen, komende van verschillende leeftijden en achtergronden, beoefenen de sport. 


In verschillende landen is padel, na voetbal, zelfs al de populairste sport geworden. De afgelopen jaren heeft de Internationale Federatie FIP ambitieuze plannen ontwikkeld om de sport al in Los Angeles 2028 deel te laten uitmaken van de Olympische Spelen.