Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel en collega's wensen Colbrelli snel beterschap: "Forza Sonny"

De twee renners streden om de medailles vorig jaar op het EK: Colbrelli won, voor Evenepoel.

Iedereen is geschrokken door wat er gisteren met Sonny Colbrelli gebeurd is in de Ronde van Catalonië. De Italiaan van Bahrain Victorious kreeg een hartstilstand na de sprint in rit 1. Colbrelli werd gereanimeerd en ligt in een stabiele toestand in het ziekenhuis van Girona. Heel wat collega-renners steken hem een hart onder de riem.

Op Instagram regende het steunbetuigingen aan de sympathieke Italiaan, die vorig jaar een boerenjaar kende met 8 overwinnningen, waaronder Parijs-Roubaix en het EK, waar hij Remco Evenepoel naar het zilver verwees.

Onder meer Evenepoel wenste Colbrelli snel beterschap. Ook Michael Matthews, die gisteren in Catalonië de sprint won voor Colbrelli, is in zijn gedachten bij Colbrelli: "Ik hoop dat je oké bent, vriend, ik wens je een spoedig herstel."

Gereanimeerd met hartmassage en defibrillator

De organisatie van de Ronde van Catalonië gaf gisteravond in een officieel persbericht meer uitleg over de omstandigheden van de malaise van Colbrelli.

 

De Italiaan verloor 100 meter na de finish het bewustzijn met stuiptrekkingen die leidden tot een hartstilstand. Hulpverleners hebben hem hierop gereanimeerd, met behulp van een hartmassage en een defibrillator.

 "De toestand van de renner werd gestabiliseerd en hij werd naar het ziekenhuis gevoerd", klinkt het nog. Daar worden nu extra onderzoeken uitgevoerd. Ook het team van Colbrelli meldde gisteravond dat de toestand van de renner stabiel is.

Steunbetuigingen op sociale media

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.