Ga naar de inhoud

Ploeg Colbrelli bevestigt: "Hartritmestoornis waarvoor defibrillatie nodig was"

Sonny Colbrelli stuikte na de openingsrit neer.

Sonny Colbrelli had in de Ronde van Catalonië wel degelijk last van "een onstabiele hartritmestoornis", bevestigt zijn ploeg Bahrain Victorious. "De oorzaak moet nog worden vastgesteld", klinkt het.

Na een machtssprint in de openingsrit van de Ronde van Catalonië zakte Sonny Colbrelli gisteren 100 meter na de streep in elkaar. Na een hartmassage werd de Italiaan afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

De toestand van Colbrelli is stabiel. "Sonny leed aan een onstabiele hartritmestoornis waarvoor defibrillatie nodig was", bevestigt zijn ploeg vandaag in een mededeling.

 

"De oorzaak moet nog worden vastgesteld en Colbrelli zal woensdag verdere tests ondergaan in het Universitair Ziekenhuis van Girona. De klinische situatie van Sonny Colbrelli is goed en we wensen hem een spoedig herstel."

 

Colbrelli had intussen contact met La Gazzetta dello Sport. "Ik herinner me niets van het incident", zegt hij. "Ik ben hier in het ziekenhuis, aan het rusten, ik herinner me niets ..."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.