Ga naar de inhoud

Gaat Mathieu van der Poel voor dubbel Giro en Tour? "Zit in mijn hoofd"

Gaat Mathieu van der Poel dit jaar voor twee grote rondes in enkele maanden tijd?

Het wielerseizoen van Mathieu van der Poel (27) is pas vorige zaterdag begonnen in Milaan-Sanremo, maar de Nederlandse duizendpoot is nu al volop plannen aan het maken voor de komende maanden. De Tour de France is een zekerheid, maar Van der Poel heeft nu ook zijn zinnen gezet op de Ronde van Italië.

Mathieu van der Poel rijdt deze week in Italië, waar hij deelneemt aan de Wielerweek Coppi e Bartali. Volgende week staan Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen aangevinkt.

 

Wellicht verschijnt de Nederlander daarna nog aan de start van de Amstel Gold Race (10 april) en Parijs-Roubaix (17 april), maar het vervolg van zijn kalender is nog onzeker.

 

Al lichtte Van der Poel vandaag al een tipje van de sluier op. Van der Poel staat niet weigerachtig tegenover een combinatie van de Giro (6-29 mei) en de Tour (1-24 juli).

 

"Het is nog niet 100 procent zeker, maar een combinatie van Giro en Tour zit wel in mijn hoofd", vertelde hij tegen de aanwezige internationale media in Italië.

 

Van der Poel droomt blijkbaar van de roze trui, wat met dit parcours (een rit in lijn op de openingsdag gevolgd door een korte tijdrit op dag 2) niet onmogelijk is.

 

Nog opvallend: de kopman van Alpecin-Fenix geeft aan dat hij beide rondes dan wel zou uitrijden. Vorig jaar verliet hij de Tour nog voor de eerste rustdag met het oog op de Spelen.