Ga naar de inhoud

Adnan Januzaj na jaar weer bij selectie: "Grote verschil is dat ik nu blessurevrij ben"

Adnan Januzaj

Adnan Januzaj mag zichzelf na een jaar afwezigheid weer Rode Duivel noemen. De speler van Real Sociedad hoopt zich in de interlands tegen Ierland en Burkina Faso opnieuw te laten gelden. Januzaj heeft enkele goede seizoenen bij zijn club achter de rug, maar blijft hij daar ook? De vragen over zijn toekomst ontweek hij liever.

"Het is lang geleden, maar ik ben gewoon blij dat ik hier ben en ik hoop echt wel dat ik mag spelen", vertelde Adnan Januzaj enkele dagen voor de oefenmatch tegen Ierland.

 

Januzaj is een van de Duivels die kans maakt om voor de derde keer naar een WK te gaan. "Dat zou speciaal zijn."

 

Waarin is Januzaj de afgelopen jaren nog gegroeid? "Ik voel me al twee jaar goed bij Real Sociedad, ik speel bijna alles. Mijn positiespel is beter, ik verdedig meer dan vroeger en ben misschien wat meer bezig met het collectief. Er zit meer maturiteit in mijn spel, dat komt ook door ervaring."

 

"Maar het belangrijkste is dat ik de afgelopen tijd zo goed als blessurevrij ben geweest. In het verleden werd ik vaak afgeremd door blessures, nu is dat stabiel."

 

"Ik heb ook mijn eigen persoonlijke trainer en een persoonlijke kinesist. Dat zijn echt wel details die me helpen. Ik weet dat als ik fit ben en me goed voel, ik het verschil kan maken op het veld."

 

Dat ik harder train dan vroeger? "Ik train meer, ja. Ik krijg ook veel vertrouwen bij mijn club. Dat helpt ook."

"Neen, ik heb nog niet met Dries Mertens gesproken over Napoli"

Er kwamen vanuit de zaal ook wel wat vragen over de toekomst van Adnan Januzaj. Zal hij bij Real Sociedad blijven? "Dat is persoonlijk. Veel mensen vragen ernaar, maar ik kan alleen maar zeggen dat ik op dit moment bij Sociedad zit."


Januzaj werkt nu ook samen met de beruchte makelaar Mino Raiola. "Ik ken hem al lang, al vele jaren. Nu werk ik met hem, ja."


Onder andere Napoli wordt genoemd als nieuwe club. "Neen, ik heb nog niet met Dries Mertens gesproken. Mensen praten veel, maar ik let er niet op. Ik moet die beslissing nemen, samen met mijn familie en met Raiola."