Janice Cayman voor kwartfinales in Champions League: "Mijn beste seizoen bij Lyon tot nu toe"

In de Champions League bij de vrouwen worden deze week de heenwedstrijden in de kwartfinales gespeeld. Daarin is er nog een landgenote actief: Gouden Schoen Janice Cayman. Zij neemt het met Lyon op tegen Juventus. "In die ploeg spelen ook wel wat Italiaanse internationals. Dat is interessant, want dat is ook een EK-tegenstander van de Flames."

Olympique Lyon neemt het op tegen Juventus, twee ploegen die elkaar al goed kennen. "Of we blij waren met de loting? Op dit moment in de competitie zijn er alleen nog goeie teams. Maar vorig jaar hebben we ze al geklopt in de Champions League, dus hopelijk kunnen we dat nog eens herhalen."

 

"Beide teams zijn in de tussentijd eigenlijk niet veel veranderd. Het was toen niet makkelijk, dus we weten waar het gevaar ligt en kunnen ons goed voorbereiden."

 

"Wij zijn op papier de sterkere ploeg, maar Juventus heeft ook wel sterk gespeeld in de groepsfase."

 

Is er al een tactisch plan? "Ja, dat hebben we gisteren gemaakt. Vandaag trainen we in het stadion en dan weet je nooit of ze ergens aan het filmen zijn. We gaan gewoon van onze eigen sterkte uit. We zullen ons eigen spel spelen hier in Turijn."

 

Bij Juventus spelen er ook heel wat internationals. "Dat is handig om die info in het achterhoofd te houden voor bij de Red Flames. Italië is een van onze EK-tegenstanders natuurlijk."

De tactische training hebben we al achter de rug. Je weet nooit of ze bij die training in het stadion ergens aan het filmen zijn

Janice Cayman krijgt dit seizoen bij Lyon beduidend meer speelminuten, al blijft dat wel vaak als invaller. "Ik start liever, maar dat kan je niet kiezen. Ik blijf gewoon hard werken."

 

"Dit is mijn beste seizoen hier tot nu toe. Ik krijg meer kansen dan in de vorige twee seizoenen en ik voel ook het vertrouwen van de coach. Je wint ook wedstrijden met een goeie bank. We hebben hier gewoon een heel sterke kern." 

Een van de andere kwartfinales is er een tussen Real Madrid en Barcelona. Voor de terugwedstrijd zitten er maar liefst 80.000 toeschouwers op de tribunes. 

 

"Dat is heel leuk om te zien. Ik denk dat alle ploegen, behalve Real Madrid, in het grote stadion mogen spelen. Dat is heel positief. Je merkt dat de clubs er echt achter staan. We krijgen alle kansen."