Ga naar de inhoud

Defensieve kopzorgen bij Portugal voor WK-barragematchen: Dias geblesseerd, Pepe test positief op corona

Pepe legde een positieve coronatest af.

Portugal kan niet rekenen op zijn vaste duo centraal achterin voor de WK-barragematchen. Ruben Dias haakte al eerder af met een blessure, zijn maatje Pepe testte vandaag positief op het coronavirus. Donderdag speelt Portugal zijn halve finale tegen Turkije.

Hoe lang Pepe in quarantaine moet, is niet duidelijk. Wel zeker is dat de bikkelharde verdediger van Porto de confrontatie met Turkije mist. 

 

Pepe wordt vervangen door Tiago Djalo van Lille. De jonge verdediger zou normaal gezien bij de U21 spelen, maar moet nu het eerste elftal depanneren. Portugal mist ook Ruben Dias. De verdediger van Manchester City ligt in de lappenmand met een hamstringblessure.

 

Als de Portugezen winnen tegen Turkije in het Estádio do Dragão, ontvangen ze op 29 maart de winnaar van de halve finale tussen Italië en Noord-Macedonië.