Ga naar de inhoud

Anderlecht gefrustreerd én strijdvaardig na mokerslag: "Er gaat nog iets gebeuren"

En of de nederlaag hard is aangekomen bij Anderlecht. Door het zure verlies tegen rechtstreekse concurrent KAA Gent valt paars-wit plots uit de top 4. "Ik sta hier zonder woorden", sakkerde Wesley Hoedt. Trainer Vincent Kompany bleef strijdvaardig: "We hebben het nu niet meer zelf onder controle, maar ik heb het gevoel dat er nog iets gaat gebeuren."

Gaat Anderlecht onderuit in het zicht van de meet? Na de nederlaag tegen KAA Gent heeft het er alle schijn van. Paars-wit heeft zijn lot niet langer in eigen handen en moet nu rekenen op uitschuivers van Antwerp of Gent in de laatste twee speeldagen.

 

Verdediger Wesley Hoedt vloekte en kon zijn ontgoocheling na het laatste fluitsignaal allerminst verstoppen. "Ik sta hier zonder woorden", zuchtte de Nederlander voor de microfoon van Eleven Sports. "Dit is het verhaal van het hele seizoen. We creëren zoveel kansen, maar maken ze niet af. Aan de overkant schiet Gent één keer op doel en die bal gaat erin."

 

Hoedt stak overigens ook de hand in eigen boezem. De verdediger liet een enorme mogelijkheid liggen op de 0-1. "Het was een 150%-kans die er absoluut in moest. Echt, ik denk dat we dit seizoen 40% van onze goals hebben laten liggen."

België is de enige competitie die geen rekening houdt met het doelpuntensaldo.

Vincent Kompany

Trainer Vincent Kompany schreeuwde de teleurstelling uit zijn lijf tijdens de wedstrijd. Achteraf was de coach opvallend zalvend in zijn analyse. "Ik kan mijn jongens niks verwijten", klonk het. "We gaven nauwelijks iets weg, maar die ene kans maakt Tissoudali mooi af. (zucht) Er zat wel veel meer in vandaag. Daarom zijn we ontgoocheld."

 

Kompany hoopt naar eigen zeggen op "een mooie revanche in de bekerfinale" maar Anderlecht dreigt zoals het nu staat wel play-off 1 te missen. Want KAA Gent telt meer gewonnen matchen dan paars-wit.

 

"België is de enige competitie die geen rekening houdt met het doelsaldo", zucht Kompany. "We hebben het nu dus niet meer onder controle. Ach, toch heb ik het gevoel dat er nog iets gaat gebeuren. En dat wij onze twee matchen gaan winnen."