Ga naar de inhoud

"Probeer me niet te volgen": de waarschuwing van Matej Mohoric voor Tadej Pogacar

 zo 20 maart 2022 11:01
Matej Mohoric bij het afdraaien na de top van de Poggio.

1, 2, 3, 4: liefst 4 keer legde Tadej Pogacar iedereen op de pijnbank tijdens de beklimming van de Poggio, maar de topfavoriet voor Milaan-Sanremo geraakte niet verlost van zijn concurrenten. In de afdaling richting de Via Roma werd Pogacar overrompeld door Matej Mohoric. En dat was geen verrassing.

"Ik heb het geprobeerd: La Primavera is een mooie koers, maar ik ben blij dat niet elke wedstrijd 300 kilometer duurt", knipoogde Tadej Pogacar op zijn sociale media.

 

De topfavoriet was op de afspraak, maar een handvol aanvallen was niet voldoende om zich los te rukken van Wout van Aert en co.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pogacar is zelf een uitstekende daler, maar de Sloveen had geen antwoord in petto op de portie lef en stuurmanskunsten die landgenoot Matej Mohoric na de Poggio op tafel toverde.

 

Pogacar: "Voor de wedstrijd waarschuwde Matej me al dat ik hem niet zou moeten proberen te volgen in de technische afdaling."

 

"Ik antwoordde dat ik me daar bewust van was, want ik weet dat hij een beetje gek is als er een afdaling volgt en ik had ook gezien dat hij een dropper had laten installeren."

 

"Toen hij me in de technische afdaling voorbijsnelde, zag ik dat hij veel risico's nam. Hij begon zelfs even te driften en ging ook nog even van het wegdek."

 

"Ik durfde hem niet te volgen", bekende Pogacar, die wel kon leven met de winnaar, een landgenoot nota bene. "Hij is gewoon de verdiende winnaar."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Milaan - Sanremo klassement

naamresultaatploeg
1
Matej Mohoric
6:27:49
Bahrain VictoriousTBV
2
Anthony Turgis
+2
TotalEnergiesTEN
3
Mathieu van der Poel
+2
Alpecin - FenixAFC
4
Michael Matthews
+2
Team BikeExchange - JaycoBEX
5
Tadej Pogacar
+2
UAE Team EmiratesUAD
6
Mads Pedersen
+2
Trek - SegafredoTFS
7
Søren Kragh
+2
Team DSMDSM
8
Wout van Aert
+2
Jumbo - VismaTJV
9
Jan Tratnik
+5
Bahrain VictoriousTBV
10
Arnaud Démare
+11
Groupama - FDJGFC
Lees ook: