Ook Belgische estafetteploeg mag naar WK shorttrack in Canada

De Belgische mannen mogen op de estafette meedoen aan WK shorttrack.

België stuurt drie extra shorttrackers naar het WK shorttrack in Canada. Rino Vanhooren, Warre Van Damme en Enzo Proost zijn geselecteerd voor de estafetteploeg bij de mannen. Zij voegen zich bij Hanne Desmet, Stijn Desmet, Tineke den Dulk en Ward Pétré. Het WK in Canada vindt begin april plaats.

Door de uitsluiting van Rusland en de afzegging van Japan mag België op het WK in Montréal toch aan de aflossing bij de mannen deelnemen. Na de wereldbekerwedstrijden van dit seizoen bezette België op dit onderdeel de tiende plaats.  Acht landen mogen meedoen aan de aflossing op het WK. 

 

Dat is goed nieuws dus voor Rino Vanhooren, Warre Van Damme en Enzo Proost. Zij reizen begin april ook af naar Canada voor het WK. De wedstrijden staan tussen 8 en 10 april op het programma.

 

De Belgische selectie voor het WK shorttrack in Montréal telt nu 7 schaatsers. Individueel werden Hanne Desmet, Stijn Desmet, Tineke den Dulk en Ward Pétré gekozen.