Duitse biatleet Lesser zwaait met zege af op achtervolging, Belgen eindigen in kelder

Erik Lesser kon afscheid nemen op een hoogtepunt.

Erik Lesser is in schoonheid afgezwaaid op de achtervolging. De 33-jarige Duitser sloot de laatste wereldbekermanche in het Noorse Holmenkollen - de laatste uit zijn carrière - af met een zege. Nummer 2 Quentin Fillon Maillet was al zeker van de eindzege.

De 33-jarige Lesser bleef foutloos bij het schieten en won met een tijd van 32'03"8. Quentin Fillon Maillet, die op de voorbije Winterspelen in Peking vijf medailles behaalde, volgde als tweede op 9"4 (1 schietfout). 

 

De Fransman was al voor de laatste wereldbekermanche zeker van de algemene eindzege en triomfeert ook in het klassement van de achtervolging en sprint. De Noor Sturla Holm Lægreid eindigde als derde.   

 

Florent Claude en Thierry Langer speelden geen rol van betekenis. Claude ging vijfmaal in de fout bij het schieten en eindigde als 52e (+7'49"3), als laatste biatleet die een resultaat behaalde. Langer werd gedubbeld.  

 

Lægreid snelde vrijdag in de sprint naar de zege. Thierry Langer eindigde hierin als 41e, Florent Claude als 53e. Zondag valt het doek met de laatste race van het seizoen, een massastart.