BEKIJK: Westbrook dwingt overtime af met driepunter in slotseconde, LeBron maakt Lakers-feestje compleet

Russell Westbrook was van goudwaarde voor de LA Lakers.

Na 3 nederlagen op rij mochten de LA Lakers nog eens vieren. Op het veld van Toronto kreeg het sterrenensemble op leeftijd het niet cadeau. Russell Westbrook sleepte in de slotseconde overtime uit de brand voor zijn ploeg, Lebron James nam het roer over en zorgde voor een deugddoende overwinning.

"Dit was een belangrijke overwinning voor ons. Eentje waar we 53 minuten voor moesten vechten", zuchtte LeBron James na een intense wedstrijd in Canada.

 

Met nog 10 seconden op de klok en een 113-116-achterstand op het bord, kreeg Russell Westbrook de bal in handen. De guard van de Lakers toonde als vanouds zijn klasse en deed de Lakers overtime cadeau tegen Toronto.

 

Een harde klap om te verwerken voor Toronto, de nummer 7 in het oosten. LeBron James rook bloed en sleepte zijn team naar de overwinning met in totaal 36 punten. Eindstand 128-123 én een einde aan - alweer - een slechte reeks van de Lakers. Het was de eerste overwinning in de afgelopen 12 (!) uitwedstrijden.

De cruciale voltreffer van Westbrook:

Embiid schittert tegen Doncic

Het was een drukke nacht in de Amerikaanse basketbalcompetitie.

 

Dallas en Philadelphia beten de spits af met een clash tussen 2 MVP-kandidaten: Joel Embiid en Luka Doncic. De boomlange center van de 76ers toonde zich de sterkste in het sterrenduel met 32 punten, 8 rebounds en 5 steals. Goed voor een vlotte overwinning: 101-111.

 

Met Chicago tegen Phoenix stond er wat later op de avond nog een topaffiche op het programma. De Suns, die al zeker zijn van deelname aan de play-offs, kenden weinig moeite om de Bulls opzij te zetten. 102-129: de 3e nederlaag op rij voor Chicago, dat helemaal wegzakt in de stand.

 

Tot slot was ook Kevin Durant weer in goede doen bij Brooklyn. Met 38 punten loodste de veteraan zijn ploeg naar een zuinige zege tegen Portland: 123-128.

Resultaten van afgelopen NBA-nacht:

Dallas - Philadelphia: 101-111

Memphis - Atlanta: 105-120

Portland - Brooklyn: 123-128

Denver - Cleveland: 116-119

Washington - New York: 97-100

LA Lakers - Toronto: 128-123

OKC - Miami: 108-120

Indiana - Houston: 121-118

New Orleans - San Antonio: 124-91

LA Clippers - Utah: 92-121

Chicago - Phoenix: 102-129

Boston - Sacramento: 126-97