Milaan-Sanremo: Van Aert en Pogacar toppen de sterrenparade, Van der Poel krijgt er meteen 2

Met Milaan-Sanremo staat vandaag het eerste monument van het jaar op het programma. Wout van Aert en Tadej Pogacar zijn de twee uitgesproken topfavorieten. Wie kregen er nog allemaal sterren van de Sporza-jury?

3 sterren

Het zal geen verrassing zijn dat Wout van Aert en Tadej Pogacar met de 3 sterren gaan lopen. Allebei maakten ze in de voorbereidingskoersen grote indruk, Van Aert in Parijs-Nice en Pogacar in de Tirreno.

 

Van Aert weet hoe je de listige finale tot een goed einde kunt brengen, zo bewees hij al in 2020. Geen enkele renner van het huidige peloton kon Milaan-Sanremo al meer dan 1 keer winnen.

 

Tadej Pogacar werd in die editie van Van Aert 12e, zijn enige deelname in Sanremo tot nu toe. Aan zijn vorm hoeven we niet te twijfelen, maar hoe zal hij het straks aanpakken?

2 sterren

Opmerkelijk: 2 renners met 2 sterren achter hun naam stonden tot een paar dagen geleden niet eens op de startlijst. Mads Pedersen hield ondanks zijn sterke vorm halsstarrig vast aan zijn originele planning, maar kon pas na het forfait van Stuyven overtuigd worden naar Noord-Italië over te vliegen.

 

Mathieu van der Poel is dan weer het grote vraagteken. Uiteraard geen vraagteken achter zijn klasse, wel achter zijn vorm. Kan hij al meteen meedoen om de prijzen in een koers van 300 kilometer?

 

Ook onzeker qua vorm is Tom Pidcock. Die maakte bij zijn debuut vorig jaar veel indruk op de Poggio, al is het ook bij hem gissen naar het huidige vormpeil nadat hij door een voedselvergiftiging de Strade Bianche had moeten missen.

1 ster

De mannen van 1 ster zijn een mix van sprinters en aanvallers. Mocht Fabio Jakobsen de Poggio met de besten overleven, dan wordt hij zonder twijfel meteen gekatapulteerd tot een driesterrenman.

 

Jasper Philipsen zou het klimwerk makkelijker moeten verteren, maar ook hij sukkelde de voorbije dagen met zijn gezondheid. Eritreeër Biniam Girmay maakte al veel indruk in de sprints na lastige wedstrijden, maar zal hij bij zijn debuut geen ervaring tekortkomen?

 

Søren Kragh Andersen zal het dan weer van een aanval moeten hebben, zoals hij die vorig jaar op poten zette met Stuyven, ook al kon hij daar toen niet van profiteren. Misschien moet hij deze keer de handen in elkaar slaan met Matej Mohoric, die andere aanvaller met 1 ster achter zijn naam?

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2022!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2022!
Stel je ploeg samen