Patrick Lefevere trekt met noodploeg naar Sanremo: "Laat nu de rest maar eens offensief koersen"

Geen Julian Alaphilippe, een handvol anderen evenmin. Quick Step-Alpha Vinyl trekt met een halve noodploeg naar Milaan-Sanremo. Manager Patrick Lefevere vloekt, maar relativeert ook: “Ons seizoen eindigt daar niet.”

Serieuze streep door de rekening van The Wolfpack. Leider van de roedel Julian Alaphilippe moet met een bronchitis verstek geven voor La Primavera.

 

De ploeg zag eerder ook al Tim Declercq en Yves Lampaert uitvallen. Kasper Asgreen past dan weer voor Milaan-Sanremo met het oog om de klassiekers beter voor te bereiden. “We zitten een beetje in de hoek waar de klappen vallen, hé”, zucht manager Patrick Lefevere.

 

“Onze ploeg is zo gehavend… Julian was nochtans behoorlijk uit zijn val in de Strade gekomen, maar werd vervolgens ziek en kreeg er nu ook nog een keelontsteking bij.”

Laat nu de anderen maar eens offensief koersen - wij doen dat al genoeg. 

Patrick Lefevere

Door de weggevallen pionnen zijn bijna alle ogen nu gericht op Fabio Jakobsen, die straks debuteert in La Primavera en in bloedvorm verkeert.

 

“Het wordt een kennismaking voor hem”, aldus Lefevere. “Fabio moet zoveel mogelijk proberen aan te klampen - we zien wel of hij over de Poggio geraakt. En anders hebben we nog 6 andere jongens.”

 

Bovendien ziet de manager ook een voordeel. “Laat nu de anderen maar eens offensief koersen - wij doen dat al genoeg. We geven ons sowieso niet op voorhand gewonnen. En mocht het toch “geen vette” worden: ons seizoen eindigt niet in Sanremo, hé.”