Ga naar de inhoud

Mikaela Shiffrin kan opnieuw lachen: ze pakt vierde eindzege in Wereldbeker

Een kleine maand na haar twijfels en tranen op de Winterspelen kan Mikaela Shiffrin opnieuw lachen. De Amerikaanse heeft voor de vierde keer in haar carrière de eindzege van de Wereldbeker alpineskiën binnengehaald. Ze evenaart daarmee haar landgenote Lindsey Vonn. 

Op de Winterspelen in Peking moest Mikaela Shiffrin de koningin van het skiën worden, maar het draaide uit op een grote ontgoocheling voor de Amerikaanse. 

 

In elk individueel onderdeel liep het fout en in de parallelslalom voor gemengde landenteams greep de VS net naast een medaille.

 

Dat ze desondanks een grote kampioene is, bevestigde ze dit seizoen door al voor de vierde keer de eindzege in Wereldbeker in de wacht te slepen. Na in 2017, 2018 en 2019 krijgt ze voor de vierde keer de kristallen bol. 

Een tweede plaats in de Super-G in Courchevel in Frankrijk was daarvoor voldoende. De 27-jarige Amerikaanse moest enkel de Noorse Ragnhild Mowinckel laten voorgaan. 

 

Shiffrin telt in het Wereldbekerklassement 1425 punten en kan niet meer bijgebeend worden door haar Slovaakse rivale Petra Vlhova, tweede met 1189 punten. Vlhova werd donderdag zeventiende en pakte zo geen punten. Komend weekend staan er in Courchevel nog een reuzenslalom en slalom op het programma.

Evenveel als Lindsey Vonn, twee verwijderd van Moser-Pröll

Mikaela Shiffrin komt door haar vierde eindzege op gelijke hoogte van Lindsey Vonn. 

 

De Oostenrijkse Annemarie Moser-Pröll blijft recordhoudster met zes kristallen bollen in de jaren 70.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.