Tim Merlier: "Dit was een thuismatch voor mij, het leek wel een WK met al die ambiance"

Tim Merlier had zichzelf heel wat druk opgelegd door op voorhand (met zijn vriendin Cameron Vandenbroucke) op de affiche van Nokere Koerse te gaan staan. "Als iedereen wil dat je wint en je komt ook als eerste over de finish, dan is dat prachtig." Nummer 3 Arnaud De Lie kon zich zonder problemen neerleggen bij de suprematie van Merlier.

Tim Merlier had in Tirreno-Adriatico al zijn rekening geopend voor het seizoen, maar nu doet hij dat ook in eigen land, in eigen streek zelfs. "Nokere is een thuismatch voor mij. Er lag veel druk op mijn schouders."

 

"Er was zoveel ambiance onderweg, het leek wel een WK. Als iedereen wil dat je wint en je komt ook als eerste over de finish, dan is dat prachtig."

 

Merlier noemt het dan wel een thuismatch, maar toch was het pas zijn eerste deelname in Nokere. "Gisteren had ik nog wat beelden bekeken van vorige edities. Toen Bouhanni hier won, had ik gezien dat die ook van ver aanging. Dat was belangrijk op deze finish."

 

"In die flauwe bocht naar links ben ik als eerste aangegaan. Als ik daarna mijn wattages kon houden, wist ik dat er niet velen mij zouden kunnen passeren. Er was wel nog een klein tikje in mijn ketting, waardoor ik niet meer durfde te schakelen. Ik lag vrij groot, maar gelukkig was het voldoende."

Jarige De Lie wordt 3e: "Ik heb nergens spijt van"

Arnaud De Lie werd op zijn 20e verjaardag uitgespeeld als kopman van Lotto-Soudal en betaalde zijn ploeg uit met een 3e plaats.

 

"Dit is supergoed en supertof. Ik ben superblij", reageerde de guitige neoprof. "Tim Merlier behoort tot de top 3 van de sprinters. Hij was vandaag gewoon de sterkste."

 

"Ik heb nergens spijt van. De 2e plaats was misschien mogelijk, maar ik sta toch weer op het podium. Dat is mooi. Of ik vanavond zal vieren? Misschien een beetje, maar vrijdag koers ik al opnieuw met de Bredene Koksijde Classic."

Rituitslag Nokere Koerse
naamploegresultaat
1Tim Merlier190 km in 4u20'04"
2Max Walscheid
3Arnaud De Lie
4Bert Van Lerberghe
5Bram Welten
6Rasmus Tiller
7Hugo Hofstetter
8Pierre Barbier
9Pascal Ackermann
10Jannik Steimle