Ga naar de inhoud

Mark Cavendish is de feestende hoofdact op het sprintersfestival Milaan-Turijn

Er zit nog geen sleet op de sprintersbenen van de 36-jarige Mark Cavendish. Op het vernieuwde parcours van Milaan-Turijn ging hij Nacer Bouhanni en Alexander Kristoff vooraf op de vlakke aankomst, goed voor zijn 3e zege van het seizoen.

Je bent nooit te oud om te veranderen, ook Milaan Turijn niet. De oudste wielerkoers ter wereld gooide het voor deze editie over een andere boeg, door de beklimming van de Superga achterwege te laten en zo de sprinters meer kansen te geven.

 

Niet alle ploegen hadden blijkbaar die memo gekregen. Zo stond EF-Easypost met alleen maar klimmerstypes aan de start. Met een duo-aanval van Healy en Bettiol probeerden ze er dan toch maar iets van te maken.

 

Healy werd als laatste tot de orde geroepen door de sprintersploegen, op 4 kilometer van de finish. In de voorbereiding deed Michael Mørkøv zijn reputatie van beste loods ter wereld alle eer aan.

 

Mark Cavendish kwam er onweerstaanbaar uit en won met ruime voorsprong, voor mededertigers als Bouhanni, Kristoff en Sagan. Het was pas de eerste keer in zijn lange carrière dat Cavendish aan de start stond van Milaan-Turijn en hij heeft meteen prijs, zijn 3e ritzege van het seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cavendish: "Het perfecte team"

"Dit was het perfecte team voor een eendagskoers en ze hebben me in ideale omstandigheden naar de meet geloodst. We hebben nooit gepanikeerd. De sprintploeg is vaak op pad met Fabio Jakobsen, nu kreeg ik nog eens de mogelijkheid om mijn kans te gaan."

 

"Ik koers hier voor het eerst en win meteen. Dat dit meer een klassieker voor de sprinters is dan Milaan-Sanremo, maakt me niet uit. Milaan-Sanremo won ik al (in 2009), deze niet. Als je ziet wie hier allemaal op de erelijst staat, ben ik trots dat mijn naam daar nu ook blinkt. Het is wel leuk dat mijn naam naast die van enkele grote klimmers staat."

Uitslag Milaan-Turijn
1. Mark Cavendish (GBr) 197 km in 4u31'22"
2. Nacer Bouhanni (Fra)  
3. Alexander Kristoff (Noo) allen
4. Max Kanter (Dui)  
5. Peter Sagan (Svk) zelfde
6. Andrea Vendrame (Ita)  
7. Michael Mørkøv (Den) tijd
8. Cameron Wurf (Aus)  
9. Simone Consonni (Ita)  
10. Biniam Girmay (Eri)  
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.