Geen nieuwe sprintduel Van Aert/Pidcock: Jumbo-Visma grote afwezige voor Brabantse Pijl

Tom Pidcock verslaat Wout van Aert en Matteo Trentin in sprint in Brabantse Pijl 2021.

De Brabantse Pijl zal dit jaar niet beslecht worden met een nieuwe millimetersprint tussen Wout van Aert en Tom Pidcock.  De organisatie mag op woensdag 13 april dertien WorldTour-teams verwelkomen bij de start. De gele brigade van Jumbo-Visma zal niet afzakken naar Leuven.

Met Quick Step-Alpha Vinyl, Lotto-Soudal en Intermarché-Wanty-Gobert starten er drie Belgische WorldTour-teams in de Brabantse Pijl dit jaar. Het Nederlandse Jumbo-Visma tekent niet present.

Geen revanche voor Wout van Aert dus.

 

Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) vloerde onze landgenoot vorig jaar in een prangende sprint. Van Aert ging van ver aan, maar hij werd nog verrassend overspoeld door de vinnige Brit. Matteo Trentin (UAE) werd derde. 

 

Van Aert zal de finale dit jaar niet kleuren. Zijn ploeg kiest er - door een bomvolle voorjaarskalender - voor om de Brabantse Pijl links te laten liggen.

 

Naast Quick Step-Alpha Vinyl, Lotto-Soudal en Intermarché-Wanty-Gobert starten met AG2R-Citroën, Bahrain Victorious, Bora-Hansgrohe, Cofidis, EF-EasyPost, Ineos Grenadiers, Israel-Premier Tech, BikeExchange, Trek-Segafredo en UAE nog tien WorldTour-ploegen. 

 

Bij de negen deelnemende ProTeams zitten de Belgische ploegen Alpecin-Fenix, Bingoal Pauwels Sauces WB en Sport Vlaanderen-Baloise. Er nemen in totaal 22 ploegen deel.