KV Kortrijk krijgt voorwaardelijke straf voor incidenten tegen Zulte Waregem

KV Kortrijk heeft van het Disciplinair Comité van de voetbalbond een voorwaardelijke sanctie gekregen voor de ongeregeldheden in de derby tegen Zulte Waregem (5-0). Een jaar lang moet het rustig blijven anders sluit staantribune 2 voor een wedstrijd. 

Een pijnlijke 5-0-nederlaag op het veld van KV Kortrijk vorige maand zat enkele fans van Zulte Waregem hoog. Ze gooiden vuurpijlen op het veld. Er kwam een reactie van enkele aanhangers van Kortrijk en de match escaleerde tot een confrontatie. Er vielen klappen. 

 

Onder meer stewards liepen daarbij zware verwondingen op. De match werd door scheidsrechter Visser ook een tijdje stilgelegd. 

 

Voor het gebruik van onder meer pyrotechnisch materiaal, de houding van de bezoekende fans en de vernielingen die aangebracht werden aan het Guldensporenstadion, werd Zulte Waregem veroordeeld tot het betalen van een boete van 5.000 euro.

 

KV Kortrijk zelf krijgt nu pas een straf, al is die met uitstel. Als er het volgende jaar opnieuw problemen zouden opduiken, moet de club een wedstrijd afwerken met een gesloten staantribune 2, zo besliste het Disciplinair Comité.