Chelsea wil lege tribunes in kwartfinale FA Cup, Britse regering reageert misnoegd

Chelsea speelt zaterdag de kwartfinale van de FA Cup tegen tweedeklasser Middlesbrough.

Chelsea heeft bij de Engelse Voetbalbond FA een verzoek ingediend om de kwartfinale van de FA Cup in een leeg stadion te spelen. Dat laat de club weten via zijn website. Zaterdag staan de Blues namelijk tegenover tweedeklasser Middlesbrough. 

Chelsea ziet af door de sancties die de Britse regering voorzitter Roman Abramovitsj heeft opgelegd. 

 

Door de sancties mogen ze geen losse tickets verkopen voor de eigen wedstrijden. Enkel abonneehouders kunnen in de competitie naar de wedstrijden van de Blues komen kijken. In de bekercompetitie gelden die abonnees niet waardoor Chelsea het in de FA Cup zonder supporters moet stellen.

We geloven dat het eerlijk is als er ook geen Middlesbrough-supporters aanwezig zijn.

Chelsea vroeg aan de autoriteiten of het toch mogelijk zou zijn om uittickets te verkopen voor de wedstrijd tegen Middlesbrough, maar ze kregen een negatief antwoord. De spelers van Chelsea kunnen zaterdag niet rekenen op het gejuich en geroep van hun supporters tijdens de kwartfinale. 


Nu vragen de Blues aan de Engelse Voetbalbond of ze de wedstrijd zonder publiek mogen afwerken in het stadion van Middlesbrough. Dat doen ze wel met tegenzin.

 

"We geloven dat het in de huidige omstandigheden het meest eerlijk is dat er ook geen Middlesbrough-supporters aanwezig zijn", klinkt het.


De FA bekijkt de zaak morgen.

Britse regering teleurgesteld

Bij de Britse regering wordt dit statement niet enthousiast onthaald. Chelsea moet zich volgens hen minder zorgen maken over fans die hun wedstrijden missen en meer focussen op het onderbrengen van hun club in handen van iemand die niet betrokken is bij de oorlog.

 

"De club lijkt op basis van dit statement, waarin Middlesbrough en de rest van de Engelse profclubs bedreigd worden, de ernst van de situatie waarin het zich bevindt niet te begrijpen", vertelt een bron binnen de regering aan de Britse pers.

 

"De club is eigendom van een entiteit die gesanctioneerd werd vanwege banden met een persoon die verantwoordelijk wordt geacht voor de vreselijke gebeurtenissen in Oekraïne", klinkt het.