Verrassing: Charleroi haalt transfervrije "man van 12 miljoen" Isaac Mbenza aan boord

Tussen 2018 en 2021 stond Isaac Mbenza nog onder contract bij Huddersfield.

Het einde van de reguliere competitie komt zo stilaan in zicht, maar Charleroi heeft toch nog een bijzonder late offensieve versterking aangekondigd. Isaac Mbenza (26) is de nieuwste aanwinst van de Carolo's.

In juli 2019 haalt het pas uit de Premier League gedegradeerde Huddersfield Town de geldbuidel boven. Het betaalt liefst 12,5 miljoen euro voor Belgisch belofteinternational Isaac Mbenza aan Montpellier. Dat hem in 2017 nog wegplukte bij Standard.

 

Bij Huddersfield slaagt Mbenza er nooit echt in om zijn stempel te drukken en na een uitleenbeurt aan Amiens mag hij transfervrij vertrekken. Hij tekent bij Qatar SC waar hij na een half jaar ook weer de deur achter zich dichttrekt.

 

Mbenza gaat nu aan de slag bij Charleroi waar hij een contract ondertekende tot het einde van het seizoen, met een optie om te verlengen.

 

"Hij was einde contract in Qatar en wij hadden de kans hem te laten tekenen bij Charleroi omdat hij geen exotisch avontuur meer wilde", liet de club weten op de eigen website.

 

"Hij wilde terugkeren naar Europa en moest absoluut voor 15 maart tekenen om te kunnen deelnemen aan competities." 

 

Charleroi staat momenteel 7e in de Belgische competitie en lijkt goed op weg om zich te kwalificeren voor de Europe play-offs.