Schokgolf in Amerikaanse sport: NFL-vedette Tom Brady (44) keert na 40 dagen terug uit pensioen

Op zijn 44e keert Tom Brady terug voor een 23e NFL-seizoen. Brady won 7 Super Bowls en is een van dé vedetten in de Amerikaanse sport.

Tom Brady heeft er dan toch nog niet genoeg van. De 44-jarige NFL-vedette van het american football in de VS kondigde begin februari zijn afscheid aan, maar 6 weken later is daar plots al zijn comeback: "Ik ben er nog niet klaar mee." De zevenvoudige Super Bowl-laureaat doet er een 23e seizoen bij bij Tampa.

Het was op 1 februari het afscheid van een icoon van de Amerikaanse sport. Maar de NFL-fans wereldwijd kunnen alsnog een extra seizoen smullen van het genie van de quarterback.

 

Die verraste afgelopen nacht de wereld op zijn sociale media met de boodschap "Unfinished business": "De voorbije 2 maanden realiseerde ik mij dat mijn plaats nog altijd op het veld is en niet in de tribunes. Die tijd zal komen. Maar nu niet."

 

"Ik houd van mijn teammaats en houd van mijn familie, die mij steunt. Zij maken dit allemaal mogelijk. Ik kom terug voor mijn 23e seizoen in Tampa."

Brady is een levende legende met liefst 23 NFL-records achter zijn naam: van 2000 tot 2020 speelde hij voor de New England Patriots, waarmee hij 6 keer de Super Bowl, de finale van het NFL-seizoen, zou pakken. Bij Tampa bewees hij nog niet oud en versleten te zijn, in 2021 pakte hij met de Buccaneers zijn 7e Super Bowl.

Hij wordt beschouwd als de grootste quarterback uit de NFL-geschiedenis.

(lees de reactie van Tampa Bay onder tweet)

De aankondiging van Tom Brady (44):

Tampa: "Opgewonden dat Brady met ons voor nieuwe titel wil gaan"

Bij Tampa Bay zijn ze in extase. "Tom Brady houdt meer dan wie ook van het spelletje", verwoordde coach Bruce Arians. "Zoals Tom zei, is zijn plaats nu op het veld. Hij speelt nog altijd op kampioenschapsniveau."

"We zijn opgewonden dat hij besliste om voort te doen om met ons te proberen nog een kampioenschap te winnen."

Brady is getrouwd met topmodel Gisèle Bündchen en heeft 3 kinderen. Hij wou meer tijd met zijn familie doorbrengen, klonk het bij zijn afscheid, maar na enkele weken thuis is hij van mening veranderd.

Brady maakte het nieuws bekend, nadat hij zaterdag de Engelse Premier League-topper tussen Manchester United en Tottenham bijwoonde. Hij zat er samen met de familie Glazer. De Amerikanen zijn eigenaar van United én de Buccaneers.

Zijn beslissing zendt een schokgolf door de sportwereld, teammaats en Tampa-fans kunnen hun vreugde niet verbergen. 

"Laatste" touchdownbal Brady uitgerekend zaterdag geveild voor 518.000 dollar

Opvallend bericht in de marge: daags voor de bekendmaking van Brady is de bal waarmee hij zijn laatste touchdown lanceerde, op 23 januari tegen de Rams, geveild.

De bal ging zaterdag voor 518.000 dollar (473.000 euro) over de online toonbank. De pass van 55 yards van Brady naar Mike Evans werd gezien als de laatste touchdownbal van Brady, maar die bal is nu dus de laatste niet meer.