Red Wolves kunnen geschiedenis schrijven met eerste WK-deelname: "Een unieke kans"

De Red Wolves staan voor de week van de waarheid. Als ze zich voorbij Slovakije knokken, mag België voor het eerst naar het WK handbal. "We hebben onze familie en ons werk voor een week achter ons gelaten zodat we dat WK-ticket kunnen binnenhalen."

Door de schorsing van Rusland zijn de Red Wolves nog maar 1 stap verwijderd van een eerste WK-deelname.

 

Woensdag en zaterdag staat een dubbel duel met Slovakije op het menu. Normaal gezien moest de winnaar daarna tegen Rusland kampen om een WK-ticket. Maar doordat de Russen geschorst zijn, hoeven de Red Wolves dus maar 1 klip meer te omzeilen.

 

"Dit is een superbelangrijke week voor heel het handbal in België", zegt doelman Jef Lettens.

 

"We moeten vol overgave spelen en tonen dat we liever naar het WK willen dan Slovakije."

Dit is een superbelangrijke week voor heel het handbal in België

Doelman Jef Lettens

"Elke speler beseft dat dit een unieke kans is om ons te plaatsen voor het WK", vult Tom Robyns aan. "We moeten er alles aan doen om die kans te grijpen."

 

Dat de Belgische handbalmannen er alles aan doen, blijkt alvast uit de sterke spelersgroep die bondscoach Sylla bij elkaar krijgt. 

 

"Iedereen heeft er alles aan gedaan om erbij te zijn deze week", zegt Serge Spooren. "We hebben onze familie en ons werk voor een week achter ons gelaten zodat we dat WK-ticket kunnen binnenhalen."

"Zelf zou ik nu sportles moeten geven in Eindhoven. Maar op mijn werk tonen ze begrip en geven ze me de mogelijkheid om erbij te zijn in de WK-kwalificatieduels."