Mooi initiatief: Anderlecht en Eupen zamelen 24.492 euro in voor SOS kinderdorpen in Oekraïne

De opbrengst van de shirts in Anderlecht-Eupen gaat naar SOS Kinderdorpen in Oekraïne.

De shirts van de return in de halve finale van de Croky Cup tussen Anderlecht en Eupen hebben 24.492 euro opgeleverd. De opbrengst gaat integraal naar SOS Kinderdorpen dat kinderen en families in moeilijkheden in Oekraïne ondersteunt. 

Het resultaat van de veiling van de exclusieve wedstrijdshirts na de halve finale in de Croky Cup deelde Anderlecht zelf mee.Het bedrag van 24.492 euro gaat integraal naar SOS Kinderdorpen, dat al 20 jaar kinderen en families in moeilijkheden in Oekraïne ondersteunt. 

 

Na de escalatie van het geweld zijn al meer dan honderd kinderen geëvacueerd naar SOS Kinderdorpen in Polen en werden er 25 kinderen opgevangen in Roemenië.  

 

"Met de extra financiële gift van de supporters van Anderlecht en Eupen zullen ruim 600 gezinnen geholpen kunnen worden", klinkt het op de website van paars-wit. 

 

"Zij zullen kunnen rekenen op kwalitatieve zorg- en nazorg, op het vlak van hun basisbehoeften, onderdak, school en psychologische trauma-begeleiding. Belangrijk is ook dat kinderen een zorgpersoon naast zich zullen hebben om de trauma's te verwerken."  

 

Het shirt van Yari Verschaeren bleek het meest waardevol en leverde uiteindelijk 2300 euro op. Hij bleef Sergio Gomez (1900 euro) en Bogdan Mychajlitsjenko (1500 euro) voor.