Kevin Durant heerst in stadsderby, Dallas vergalt feestje van Garnett in Boston

Kevin Durant maakte 53 punten tegen de Knicks.

In de NBA hebben de Brooklyn Nets de stadsderby tegen New York gewonnen, met dank aan een sublieme Kevin Durant. In Boston kwamen de Dallas Mavericks de "retirement party" van Kevin Garnett verpesten.

De New York Knicks kregen tegen Brooklyn geen vat op Kevin Durant, die met 53 punten zijn beste score van het seizoen liet optekenen.

Het belangrijkste shot was zonder meer zijn driepunter op minder dan een minuut die de Nets langszij brachten. Daarna gooide hij ook nog 4 vrijworpen binnen en zo loodste hij Brooklyn naar een 110-107-zege.

Opvallende toeschouwer in Brooklyn: Kyrie Irving. De spelverdeler van de Nets is niet gevaccineerd en mag volgens de regelgeving in de staat New York nog steeds niet spelen in thuiswedstrijden.

Maar de regels werden onlangs wel versoepeld, waardoor Irving als toeschouwer wel aanwezig mag zijn in de zaal. Hij keek langs de lijn toe hoe zijn team de zege pakte. Kijken mag, spelen niet dus. Toch een bizarre situatie.

Mavericks vergallen het avondje van Kevin Garnett

In Boston moest het een feestavond worden voor Kevin Garnett. Het shirtnummer 5 van de voormalige Celtics-speler werd officieel uit roulatie genomen en in de nok van het stadion gehesen, maar de 92-95-zege van Dallas voor de neus van Garnett was wel een kleine smet op de avond.

Boston-speler Jaylen Brown zorgde wel voor de actie van de avond met een monsterdunk vlak voor Garnett. Het laatste woord was evenwel voor bezoeker Spencer Dinwiddie, die 9 seconden voor het einde de beslissende driepunter binnen knalde.

Voor Dallas was het de 7e overwinning in zijn laatste 8 wedstrijden. De Mavericks maakten ook een einde aan het reeksje van Boston, dat 5 matchen op rij gewonnen had.

Kevin Garnett wordt gehuldigd bij Boston

Alle uitslagen van zondag:

  • Brooklyn - New York 107-110
  • Detroit - LA Clippers 102-106
  • Boston - Dallas 92-95
  • Orlando - Philadelphia 114-116

  • Atlanta - Indiana 131-128
  • New Orleans - Houston 130-105
  • Oklahoma City - Memphis 118-125
  • Phoenix - LA Lakers 140-111

De stand in de NBA: