Het beste van Joshua Zirkzee in Extra Time: "In sprintduels bij Bayern vaak de reet van Davies gezien"

Joshua Zirkzee te gast bij Extra Time.

Anderlecht-aanvaller Joshua Zirkzee was gisterenavond te gast in Extra Time. De huurling van Bayern München liet zich betrappen op enkele leuke uitspraken. Van sprintduels met Alphonso Davies tot zijn aandeel in de Champions League-winst met Bayern. Hieronder zijn beste momenten.

Zirkzee over... CL-winst met Bayern

Op 18 april spelen Anderlecht en Gent de bekerfinale. Bij Anderlecht rekenen ze dan op Joshua Zirkzee. Toen Bayern München de Champions League won door in de finale van 2020 PSG te kloppen zat de Nederlander heel de wedstrijd op de bank. 

 

"Ik had niet zo een groot aandeel als de andere spelers, maar ik claim hem wel. Ik kan met trots zeggen dat ik er bij was."

... de gelijkenis tussen Aster en Cyriel Dessers

Ondanks veel en belangrijke goals voor Feyenoord, vond de recent meest spitsvondige actie van Cyriel Dessers plaats op Twitter. Over een comeback gesproken.

... sprintduels met Alphonso Davies

Over zijn toekomst kon of wou Zirkzee niets kwijt. "De stap terug naar Bayern blijft als jeugdproduct een droom natuurlijk. Ik heb er vrienden gemaakt zoals Alphonso Davies en Jamal Musiala, met hen heb ik nog altijd contact."

 

Moest je vaak sprinten tegen de pijlsnelle Davies? "Ja, zijn reet heb ik vaak gezien. Hij stond vandaag opnieuw voor het eerst op een veld (na hartproblemen). Ik ben heel blij voor hem."

... de rode kaart tegen Deniz Undav

Zirkzee kent de huidige topschutter uit de JPL nog uit de derde klasse in Duitsland. Deniz Undav scoorde toen twee goals tegen het tweede team van Bayern München. 

 

Diezelfde dag leerde Zirkzee een les. Hij kreeg tijdens de wedstrijd rood na een domme reactie. Bayern verloor. 

 

"Dat was dom. En helaas was het toen niet mijn eerste rode kaart zo. Daarna heb ik wel nog eens een ongelukkige rode kaart gepakt, maar domme rode kaarten heb ik sindsdien niet meer gekregen."

... Anderlecht

Anderlecht is goed op weg naar de Champions' play-off met de top 4, zeker na 2-1 tegen Antwerp. "De recente resultaten (ticket voor bekerfinale en 16 op 18 in competitie, red) hebben een boost gegeven."

"Maar AA Gent uit is niet makkelijk, we weten dat iedereen er zal moeten staan."

"Mijn rechtstreekse tegenstanders volg ik niet specifiek. De scouting vertelt me daar vooral over."

Gevraagd naar zijn moeilijkste tegenstander in België komt Cercle Brugge naar voren: "We hadden het moeilijk met hun pressing."