Ga naar de inhoud

Rémi Mazi eindigt 23e in slalom in Peking: "Tevreden dat ik nog iets rechtgezet heb in 2e run"

Rémi Mazi rukte van de 32e naar de 23e plaats op in de 2e run.

De Belgische para-alpineskiër Rémi Mazi heeft op de slotdag van de Paralympische Spelen in Peking een 23e plaats weggekaapt op de slalom. De 33-jarige Mazi komt uit in de staande categorie (klasse LW6/8-2) met een geamputeerde linkeronderarm. Op de reuzenslalom eindigde hij eerder 32e.

Mazi had voor zijn 2 runs een totaaltijd van 1'57"88. Hij was daarmee 28"27 trager dan de Fransman Arthur Bauchet. Die won goud in 1'29"61 voor de Chinees Liang Jingyi, tweede op 2"66, en de Nieuw-Zeelander Adam Hall, derde op 3"60.

Voor Mazi was de slalom zijn tweede discipline op de piste in Yanqing. Donderdag eindigde hij als 32e in de reuzenslalom. Mazi, met startnummer 57, moest na de eerste, technische run tevreden zijn met een 32e plaats op de ijzige en intussen versleten piste.

In run twee maakte Mazi een betere start, wat resulteerde in een 23e plaats in de eindstand. Daarmee slaagde hij in zijn opzet om een plaats in de top 25 te bemachtigen op deze Spelen.

"Deze ochtend was het niet goed. Ik hield te veel in en haalde mijn beste niveau niet. Ik reageerde vaak een tikkeltje te laat. Dat wilde ik rechtzetten in de tweede run, wat me is gelukt."

"Ik eindig 23e en ben hier toch tevreden mee, ook al betreur ik mijn aanpak in de eerste run. De piste was veeleisend, zeer steil en vol ijs. Ik ben blij te hebben gevochten tot het eind."

De piste was veeleisend, zeer steil en vol ijs. Ik ben blij te hebben gevochten tot het eind.

Rémi Mazi

Le Bon draagt straks vlag op slotceremonie, kijk op Canvas/livestream

Samen met Linda Le Bon is Mazi de enige Belgische atleet op de Paralympische Winterspelen. De 57-jarige Le Bon, een alpineskiester met een visuele beperking, deed in China vijf nummers. Ze werd 5e in de supercombiné, 6e in de afdaling, 7e in de super-G, 11e in de slalom en 12e in de reuzenslalom.

Later vandaag (vanaf 13 u.) begint in het Vogelneststadion in Peking de sluitingsceremonie. Le Bon en haar dochter en voorskiester Ulla Gilot zullen de Belgische vlag dragen. Tijdens de openingsceremonie was die eer weggelegd voor Mazi.

"Ik hoop dat de prestaties van onze atleten en de Spelen in het algemeen andere sporters zullen inspireren om een sportief avontuur aan te gaan", onderstreept Anne d'Ieteren, voorzitter van het Belgian Paralympic Committee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.