Ga naar de inhoud

Onuachu haalt uit naar ploegmaats: "We waren rotslecht en speelden niet als een team"

Paul Onuachu kon zijn ontgoocheling na de nederlaag tegen STVV niet verbergen.

STVV bezorgde KRC Genk een fikse domper in het burenduel. De thuisnederlaag kwam hard aan bij Paul Onuachu. De goaltjesdief was achteraf niet mals voor zijn ploegmaats. "Iedereen doet maar wat ze graag doen", klaagt Onuachu.

Paul Onuachu kon zich tegen STVV niet doorzetten en moest lijdzaam toezien hoe STVV de Limburgse derby met 0-1 won. Na de wedstrijd kon de boomlange spits zijn teleurstelling en woede niet verbergen. "Dit is heel ontgoochelend."

 

Onuachu was niet te spreken over de inzet van zijn ploegmaats. "STVV vocht voor elke bal, maar als wij met de lange bal speelden, dan bleef iedereen achterin hangen. Er was niemand om voor de tweede bal te vechten."

 

"We speelden rotslecht, als bange wezels", is Onuachu keihard. "We spelen niet als een team en dat is het probleem. Iedereen doet maar wat ze graag doen en zo is het moeilijk voor mij om mijn spel te spelen."

Alles komt nu in het gedrang. We moeten eerlijk zijn, het is een vreselijk seizoen tot nu toe.

Paul Onuachu

"Ik sta voorin op een eiland en kan niets doen. Iedereen verstopte zich en niemand zorgde voor diepgang. Ik heb iedereen in de kleedkamer gewaarschuwd dat het net zoals tegen Cercle Brugge (2-2-gelijkspel) zou gaan. Een verklaring? Die heb ik niet."


Na zo'n nederlaag kan de sfeer in de kleedkamer niet goed zijn. "Niemand is aan het discussiëren", weerlegt Onuachu. "Het is stil in de kleedkamer, iedereen is ontgoocheld."


Genk staat nog op de achtste plaats, die recht geeft op Play-off II, maar moet nu bang achterom kijken. Cercle is genaderd tot op 2 punten, STVV volgt een puntje verderop. "Alles komt nu in het gedrang. We moeten eerlijk zijn, het is een vreselijk seizoen tot nu toe."