Limburg United-voorzitter na bekertriomf: "Dit bevestigt dat we goed bezig zijn als club"

Maarten Bostyn, de voorzitter van Limburg United.

In een zinderende finale van de Beker van België basketbal heeft Limburg United zondag torenhoog favoriet Oostende een loer gedraaid. Voor de club met thuisbasis in Hasselt, pas in 2014 opgericht, is de Beker de allereerste trofee. "We willen graag de aansluiting maken met de top", zegt de ambitieuze voorzitter Maarten Bostyn.

Oostende had dit seizoen nog niet verloren in België, de winst van Limburg United was dan ook een enorme stunt. "Deze dag gaan we nooit vergeten. Oostende was tot nog toe oppermachtig en niemand gaf ons een schijn van kans, maar in één match is alles mogelijk", reageert een trotse Maarten Bostyn.

"Ik voelde al de hele week dat de jongens er klaar voor waren. Intrinsiek hebben we ook gewoon een goeie ploeg, maar we hebben een moeizame start van het seizoen gehad en die hebben we niet meer kunnen rechttrekken in de reguliere competitie."

"In de bekerfinale hebben de spelers met hart en ziel gevochten en bewezen wat ze waard zijn. Ze hebben een fenomenale prestatie geleverd. Dit is echt fantastisch, hiervoor doe je het."

Niemand gaf ons een schijn van kans, maar in één match is alles mogelijk.

Maarten Bostyn

In het begin van het seizoen zette Limburg United al na enkele speeldagen coach Sacha Massot op straat. Assistent Raymond Westphalen (38) nam over, met Niels Marnegrave (34) als rechterhand. Hoe groot is het aandeel van het jonge coachesduo?

"Heel groot", klinkt het resoluut. "Ray en Niels vormen een fantastisch duo, met heel veel potentieel. Dat hebben ze al gerealiseerd in de bekerfinale. Ze hebben bewezen dat ze iets kunnen neerzetten. Ik zie de toekomst met hen heel positief in. Ze doen het heel goed, stap per stap."

"We gaan nu niet zweven, het is onze eerste beker. We blijven hard werken, dit is pas het begin. Maar het bevestigt wel dat we als club goed bezig zijn. We willen graag de aansluiting met de top maken. De bekerwinst kan ook voor sponsors een stimulans zijn. Dit is iets om mee uit te pakken. Het bewijst dat er achter de schermen heel hard gewerkt wordt."