Klay Thompson swingt als vanouds voor Warriors in titanenstrijd tegen Giannis Antetokounmpo

Klay Thompson schitterde opnieuw met 38 punten.

De Golden State Warriors zetten opnieuw een kleine winstreeks neer. De Bucks van Giannis Antetokounmpo werden vannacht in het eigen Chase Center opzij gezet onder impuls van een ontketende Klay Thompson. Een opsteker voor de nummer 3 in het westen met de play-offs in het vooruitzicht.

Neen, het waren niet "usual suspects" Steph Curry en Giannis Antetokounmpo die de show stalen in de topper tussen de Bucks en de Warriors. Klay Thompson kon voor het eerst écht zijn waarde nog eens etaleren dit seizoen.

 

U kent zijn verhaal vast. 2,5 jaar blessureleed was een stevige handrem op de carrière van Thompson. Dit seizoen maakte het tweede lid van de "Splash Brothers" - het duo dat de Amerikaan vormt met Steph Curry - zijn rentree in de NBA.

 

En dat hebben de Bucks geweten. Klay Thompson scoorde 38 punten, waarvan 8 rake pogingen achter de driepuntslijn. Ook Giannis was op de afspraak, maar kon zijn ploeg niet behoeden van een 109-122-nederlaag. Meteen ook de 3e overwinning op rij voor de Warriors.

 

"Het is zeker een opluchting", zei coach Steve Kerr over de prestatie van Thompson. "Hij is enorm kritisch voor zichzelf en wil slagen op het allerhoogste niveau."

De glansprestatie van Thompson verdient een staande ovatie :

Resultaten van afgelopen NBA-nacht:

Minnesota - Miami: 113-104

Cleveland - Chicago: 91-101

Indiana - San Antonio: 119-108

Milwaukee - Golden State: 109-122

Toronto - Denver: 127-115

Sacramento - Utah: 125-134

Washington - Portland: 118-127