Eindwinnaar Roglic bedankt modelploegmaat Wout van Aert: "Hij is half mens, half motor"

Met dank aan Van Aert hield Roglic het hoofd boven water.

Het kostte bloed, zweet en tranen, maar Primoz Roglic heeft zijn eindzege in Parijs-Nice in de slotrit kunnen veilig stellen. Met dank aan een beresterke ploegmaat Wout van Aert, die bergen verzette voor de Sloveen. "Ik moet Wout speciaal bedanken, hij kan alles", strooide Roglic achteraf met lof.

Na de dominantie van de voorbije dagen leek er weinig te kunnen mislopen voor Primoz Roglic in Parijs-Nice, maar de Col d'Èze en een sterke Simon Yates zorgden toch nog voor spanning bij Jumbo-Visma.

 

"Er komt hier altijd een beetje drama bij kijken", opende een glimlachende Roglic in zijn interview na de race, met een knipoog naar de editie van vorig jaar. "Het was super zwaar, maar ik ben een pak gelukkiger dan een jaar geleden."

Er komt hier in Parijs-Nice altijd een beetje drama bij kijken.

Eindwinnaar Primoz Roglic

Roglic hield uiteindelijk de kloof met Yates nog binnen de perken, vooral dankzij onbetaalbaar werk van ploegmaat Van Aert. "Ik wil mijn team bedanken en met name Wout. Hij is half mens, half motor. Hij kan alles."


"Ik voelde me echt niet sterk genoeg vandaag. Ik had niet voldoende kracht in de benen. Ik zag af op de Col d'Èze en moest vechten om  het verschil beperkt te houden. Gelukkig was er Wout die een superdag had. Hij was echt een grote hulp om de finish te halen."


"Het was een beetje een thuiswedstrijd op deze wegen vandaag", zei Roglic, die in de regio woont, "maar dat maakte het er niet bepaald gemakkelijker op. Maar ik ben gewoon heel gelukkig nu", besloot hij.