Ga naar de inhoud

Kangoeroes Mechelen haalt beker binnen na bitsige finale

Het ging er stevig aan toe.

De basketbalvrouwen van Kangoeroes Mechelen hebben Panthers Luik met huid en haar verslonden in de bekerfinale. Na 40 minuten strijd stond er een stevige score op het bord: 83-51.

Panthers Luik gooide alles in de strijd om het favoriet Kangoeroes moeilijk te maken. Dat lukte aanvankelijk. De speelsters vochten voor elke bal en maakten er een echte cupmatch van.

 

Na een nerveuze start had Mechelen begrepen dat ze het matuurder moesten aanpakken. Eens ze die knop hadden omgedraaid, liepen ze beetje bij beetje weg.

 

De score bij de rust (39-27) viel nog mee voor Luik, maar in het derde en het vierde kwart haalde Mechelen de pletwals boven. Na 40 minuten stevig basketbal werd het 83-51.

 

"Het is fantastisch om die beker in de lucht te kunnen steken", sprak speelster Laure Resimont.

 

"Het begin van de finale liep niet zo vlot. We lieten Luik te veel in de match komen. Gelukkig was er geen sprake van paniek. Het publiek heeft ons energie gegeven."

Belgian Cat Laure Resimont in actie bij Kangoeroes Mechelen.

Voor Kangoeroes Mechelen is het de eerste grote prijs (sinds de samenwerking met Sint-Katelijne-Waver). In de halve finales had het team al gestunt tegen Castors Braine.

 

In de competitie zien ze mekaar weer. Laure Resimont: "En wij gaan nu resoluut voor de dubbel."