Ga naar de inhoud

Wout van Aert na 3e plek: "Mijn sprint is net iets minder dan hij al is geweest"

Wout van Aert blijft drager van de groene trui in Parijs-Nice.

In Parijs-Nice strandde Wout van Aert (Jumbo-Visma) vandaag op de derde plaats. "Ik merk dat ik wat frisheid mis in mijn sprints", zegt Van Aert. "Door het rustiger aan te doen na Parijs-Nice komt dat wel terug."

"Het was niet de finale zoals ik die verwacht had", reageerde Wout van Aert na zijn 3e plaats in de 6e rit.

 

"Ik voelde me goed en wou de etappe proberen te winnen. Maar in de finale waren er nog weinig ploegen die mannen hadden om het werk te doen."

 

"Er was ook een communicatiefout met Christophe Laporte (die op 2,5 km van de streep in de tegenaanval ging). Het was de bedoeling dat hij me in een goede positie zou houden."

 

"Toen we moesten schakelen en Christophe moesten gebruiken om te achtervolgen, liep het een beetje fout. Ik was slecht gepositioneerd in de laatste 3 kilometer, waardoor ik energie moest verspillen."

Ik voelde me goed en wou de etappe proberen te winnen

Wout van Aert (Jumbo-Visma)

In de sprint voor plek 2 was Pedersen vandaag opnieuw duidelijk sneller dan Van Aert. Hoe gaat Van Aert daar zelf mee om?

 

"Het is duidelijk dat mijn sprint net iets minder is dan hij al geweest is", is Van Aert eerlijk.

 

"Ik zit op het einde van een heel lang en zwaar trainingsblok. Ik merk dat ik in de sprints wat frisheid tekortkom. Die snelle aanzet zal terugkomen door het rustiger aan te doen. Dat zal na Parijs-Nice het geval zijn."

Van Aert: "Communicatiefout met Christophe (Laporte)"