Daniel Ricciardo (McLaren) test positief op corona 1 week voor de F1-start: "Maar hij zal kunnen rijden"

Daniel Ricciardo zal zijn laatste dagen voor de start van het F1-seizoen in Bahrein in quarantaine moeten doorbrengen. De Australiër van McLaren heeft positief getest op het coronavirus, maar zijn team maakt zich sterk dat hij op tijd fit geraakt.

De teams draaien momenteel hun laatste rondjes als voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Formule 1. Daniel Ricciardo moest donderdag al ziek verstek laten gaan voor de oefensessie. Een dag later raakte de reden bekend: corona.

 

"Daniel blijft in quarantaine tot hij volgens de lokale voorschriften weer vrij mag rondbewegen. Dat zal voor de start van de GP van Bahrein volgende  week zijn", laat McLaren weten.

 

"Hij voelt zich al een stuk beter, we wensen hem een spoedig herstel." Mocht Ricciardo toch niet tijdig fit geraken, dan heeft McLaren een probleem, want op dit moment heeft het team officieel nog geen reserverijder aangewezen.