Britse overheid gooit levenslijntje uit naar Chelsea: "Club kan aangepaste licentie aanvragen"

Wordt het "bevroren" Chelsea (deels) uit de diepvries gehaald door de Britse overheid?

Eindelijk een lichtpuntje voor Chelsea, dat dezer dagen gebukt gaat onder de maatregelen tegen de Russische clubeigenaar, Roman Abramovitsj. De Britse regering overweegt de voetbalclub nu toch een aangepaste licentie te verschaffen. Met die licentie zou de werking van de club opnieuw vlotter kunnen verlopen.

Gisteren kondigde de Britse overheid nog nieuwe sanctiemaatregelen aan tegen de Russische clubeigenaar van Chelsea, Roman Abramovitsj. Niet alleen zijn tegoeden werden bevroren, maar ook alle entiteiten die eigendom zijn of gecontroleerd worden door de Russische oligarch. 

 

De ploeg van Rode Duivel Romelu Lukaku kreeg zo wel de toestemming om wedstrijden te blijven spelen, maar gaat daarnaast gebukt onder tal van sancties. 

 

Zo moest Chelsea de fanshop sluiten en mag het geen kaartjes meer verkopen voor thuiswedstrijden. Spelers vastleggen of contracten verlengen is voorlopig ook niet mogelijk, en zelfs de verkoop van de club staat momenteel "on hold". 

We staan in contact met Chelsea over de problemen van de nieuwe maatregelen

Statement Britse overheid

"We staan in contact met de club en de Premier League omtrent problemen die zijn opgedoken na het instellen van de sancties en de licentie die het ministerie heeft uitgevaardigd", klinkt het nu bij de woordvoerder van de Britse premier. 

 

"Het is nu aan de club om een aangepaste licentie aan te vragen. We verwachten dat ze dat ook zullen doen."