Ga naar de inhoud

Tiger Woods is opgenomen in Hall of Fame, maar dochter Sam steelt de show met speech

Sam Woods (14) pakt de zaal in met haar woorden.

De Amerikaanse superster Tiger Woods mag zich officieel lid noemen van de Golf Hall of Fame. De vijftienvoudige majorwinnaar werd woensdagavond tijdens een ceremonie in Florida opgenomen in de eregalerij van de golfsport.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Dat Sam de inleiding deed, maakte het nog specialer"

Tiger Woods was niet de enige ster van de avond. De veertienjarige dochter van Tiger Woods, Sam, stal de show met een speech waarin ze terugblikte op de erg succesvolle maar ook bewogen carrière van haar vader. 

 

De 46-jarige Woods hield zelf ook een emotionele toespraak doorspekt met kleine anekdotes over onder meer zijn ouders Tida en Earl, de opofferingen die hij vanaf jonge leeftijd moest brengen en de vele overwinningen die hij heeft behaald.    

 

"Ik voel mij zo vereerd dat ik vanavond ben opgenomen in de Golf Hall of Fame. Dat Sam de inleiding verzorgde en mijn familie toekeek, maakte het nog specialer", schreef Woods achteraf op Twitter bij een foto waarop hij poseert met zijn gezin. 

 

Sinds Woods zowat een jaar geleden ernstig gewond werd bij een auto-ongeluk, werkt hij hard aan een comeback. De Amerikaan is goed voor 82 PGA-titels en 683 weken op de nummer 1-positie. Hij won ook 15 majors, enkel Jack Nicklaus doet met 18 beter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Golf Hall of Fame bestaat nu uit 164 leden, allemaal mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in de golfsport. Andere bekende namen zijn onder meer Jack Nicklaus, Arnold Palmer en Seve Ballesteros.

Video's van de feestelijke avond

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.