Ga naar de inhoud

Nog meer slecht nieuws: hoofdsponsor Three verdwijnt (tijdelijk) van de Chelsea-shirts

Het logo van Three zal even niet meer te zien zijn op de shirts van Chelsea.

De Britse telecomoperator Three zet de sponsoring van voetbalclub Chelsea even stop. Het logo zal niet meer te zien zijn op de shirts en op Stamford Bridge, het stadion van de Londense club. Three doet dat nadat de Britse overheid eerder vandaag nieuwe sancties had genomen tegen eigenaar Roman Abramovitsj, die de club nu niet kan verkopen.

De Britse overheid loste vandaag een lijst met Russische oligarchen die sancties krijgen opgelegd na de Russische inval in Oekraïne. Ook de naam van (ex-)Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj staat op die lijst.

 

De eigenaar van de Londense club liet eerder al weten Chelsea te willen verkopen, maar omdat alle eigendommen van Abramovitsj worden bevroren, kan de verkoop tijdelijk niet doorgaan.

 

Daar bleef het vandaag niet bij, want vanavond raakte bekend dat hoofdsponsor Three niet langer op de shirts van Chelsea zal te zien zijn.

 

"De sponsoring wordt voorlopig opgeschort en dat betekent ook dat ons logo niet langer op de shirts en in het stadion te zien zal zijn", klinkt het in een mededeling van de Britse telecomoperator.

 

"We beseffen dat deze beslissing een impact zal hebben op de vele, gepassioneerde Chelsea-fans, maar gezien de omstandigheden, lijkt dit ons de beste keuze. Om het Oekraïense volk te helpen, willen we inzetten op connectiviteit, opdat de vluchtelingen die aankomen in het VK verbonden kunnen blijven met familieleden en vrienden."

We beseffen dat deze beslissing een impact zal hebben op de vele, gepassioneerde Chelsea-fans, maar gezien de omstandigheden, lijkt dit ons de beste keuze. 

Mededeling Three