Ga naar de inhoud

meest recent

Bashir Abdi past voor halve marathon in "zijn" Gent: "Maar er komen veel andere wereldtoppers"

 do 10 maart 2022 15:03
Bashir Abdi.

Bashir Abdi moet noodgedwongen passen voor de halve marathon van Gent. De bronzenmedaillewinnaar van Tokio heeft nog te veel trainingsachterstand om zondag 13/3 een gooi te kunnen doen naar de zege.

De halve marathon van Gent was voor Adi normaal gezien de "eerste grote afspraak van 2022". Hij ging er het Belgisch record op de halve marathon proberen scherper te stellen.

 

"Maar jammer genoeg zal ik er niet bij zijn in mijn eigen stad", zegt Abdi vanuit Ethiopië. "Ik heb te veel trainingsachterstand. Ik keek ernaar uit om het Belgisch record aan te vallen, maar het zal voor een andere keer zijn."

 

Abdi had ook nog goed nieuws voor de atletiekfans. "Er zullen zondag heel wat wereldtoppers uit Kenia en Ethiopië naar Gent afzakken. Ik twijfel er niet aan dat er een parcoursrecord zal gelopen worden."

 

"Ikzelf ben ondertussen aan het opbouwen naar het komende seizoen, met als hoofddoel het WK in Eugene in de zomer", sloot Abdi af. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.