Ook ploegleider Jumbo-Visma geniet van Van Aert: "Hij kan alles"

Frans Maassen kan niet anders dan tevreden zijn.

Wout van Aert kan weer een nieuw streepje achter zijn naam zetten. Er stond geen maat op de hardrijder in de tijdrit van Parijs-Nice. Ploegleider bij Jumbo-Visma Frans Maassen ziet het uiteraard graag gebeuren. "Hij is niet meer tevreden met een tweede of derde plek."

Een volledig podium voor Jumbo-Visma en dat al voor de tweede keer in deze Parijs-Nice. Dan kan Frans Maassen niet anders dan tevreden zijn. "Wout was snel vertrokken, maar verloor wat tijd in de eerste metingen", vertelt de ploegleider. "Halverwege zagen we wel dat hij Rohan Dennis zou kloppen. En dan hoorde ik dat ook Primoz Roglic heel snel was."

 

Van Aert reed in zijn eerste vijf koersdagen steeds in de top drie. "Maar Wout is niet meer tevreden met een tweede of een derde plek", zegt Maassen. 

 

"De eerste dag had hij natuurlijk ook kunnen winnen. Als het tot een sprint was gekomen, had hij ze er wel opgelegd. Hij heeft de zege weggegeven (aan ploegmaat Christophe Laporte, red.) en ik denk dat hij nog veel plezier aan Laporte zal beleven."

 

"Wout is zo'n goeie renner. Hij kan alles. Als je zo goed kan sprinten, je wint een tijdrit in Parijs-Nice en je kan ook nog eens klimmen als de besten... Hij is enorm sterk."

Wat rest er nog in Parijs-Nice?

Wat zijn de ambities nog voor het vervolg van deze al geslaagde Parijs-Nice? "We bekijken het dag per dag. Wout heeft morgen de gele trui. Ik denk niet dat hij de komende dagen in het rood zal blijven gaan."

 

"Maar als je de gele trui hebt, is dat toch een ander gevoel. Ik denk dat het voor hem beter is om niet alle dagen in het rood te gaan. Hij weet zelf wel wat hij moet doen. Hij is slim en weet precies wat hij wil."

Ik denk dat het voor hem beter is om niet alle dagen in het rood te gaan.

Frans Maassen, ploegleider Jumbo-Visma