Ga naar de inhoud

Beerschot ontvangt AA Gent en Club Brugge achter gesloten deuren

Op 5 december liep het fout in Antwerpen. Beerschot-aanhangers gaan hun collega's van Antwerp uitdagen.

Rode lantaarn Beerschot zal haar laatste thuiswedstrijden van het seizoen zonder publiek afwerken. Nu zondag gaat de poort op slot voor de match tegen AA Gent, op 1 april komt Club Brugge op bezoek in een leeg stadion.

Supporters van Beerschot zullen dit seizoen geen thuismatch meer meemaken van hun favoriete ploeg in de Jupiler Pro League. De Antwerpse voetbalclub heeft beslist om de wedstrijden tegen AA Gent en Club Brugge zonder publiek af te werken.

 

"In samenspraak met het BAS, deed de club afstand van een verdere procedure om een verzwaring van de strafmaat te voorkomen en het nieuwe seizoen zonder beperkingen te kunnen starten", klinkt het op het Kiel.

 

Beerschot werd in januari veroordeeld tot 2 speeldagen achter gesloten deuren na ongeregeldheden in de Antwerpse derby op 5 december. Fans renden het veld op, een man gooide zelfs een vuurpijl in het bezoekersvak.

 

"De club neemt nu afstand van de procedure om een verzwaring van de strafmaat te voorkomen", legt Beerschot uit. "Daarbovenop wil de club het nieuwe seizoen zonder beperkingen kunnen aanvatten, met de steun van onze fans."

 

Beerschot beleeft een rampseizoen. Het team staat afgetekend laatste in de hoogste afdeling.