Na de vroege wissel: "Ritchie De Laet is voor onbepaalde duur out om lichaam te laten rusten"

Antwerp heeft na de opmerkelijk vroege wissel van Ritchie De Laet gisteren in de derby uitleg gegeven over de fitheid van de verdediger. Hij is voor onbepaalde tijd buiten strijd, klinkt het. "Hij heeft nood aan rust na een lang en slopend seizoen. De club geeft hem daarvoor alle tijd."

Ritchie De Laet werd na een enkelblessure fit genoeg bevonden om aan de aftrap van de Antwerpse derby te verschijnen gisteren. Maar na een halfuur zat zijn partij er al opnieuw op. Nadat hij al een paar keer overlegd had met de medische staf haalde Brian Priske hem naar de kant.

 

Daar was De Laet zichtbaar ontevreden over. Hij liep rechtstreeks naar binnen.

 

De uitleg van Antwerp komt er een dag later. "Hij zal een tijd niet in actie komen voor Antwerp", klinkt het. "Ritchie heeft nood aan rust om zijn lichaam, na een lang en slopend seizoen, volledig te laten herstellen."

 

"Hij sukkelde de laatste tijd met enkele blessures en ongemakken en is tegelijk blijven spelen tot het niet meer ging. Nu is het belangrijk dat hij weer 100% fit raakt voor hij opnieuw kan spelen. De club geeft hem daarvoor dan ook alle tijd. Enkele behandelingen zijn intussen al opgestart."

 

Antwerp laat ook weten dat er geen verdere commentaar zal volgen, ook niet van Ritchie De Laet zelf.