Ga naar de inhoud

Winst in Daviscup zorgt voor boost bij David Goffin: "Het vertrouwen keert terug"

David Goffin won zijn beide enkelwedstrijden tegen Finland.

De Belgische tennisploeg heeft zich na een stevige strijd kunnen plaatsen voor de finaleronde van de Daviscup. David Goffin, uithangbord bij de Belgen, won zijn wedstrijden. Een opsteker na een moeilijke seizoensstart. "Dit gaat me veel energie geven voor het vervolg", weet Goffin.

David Goffin kwam 3 keer op het terrein bij de Belgen. Een van die wedstrijden was een dubbelspel met Sander Gillé. De partij ging nipt verloren, maar onze landgenoot onthoudt vooral de goede zaken.

 

"Er zijn heel wat positieve punten die ik kan meenemen", zei Goffin. "Het was de eerste keer dat ik met Sander Gillé speelde. We maakten vaak goede keuzes en dubbelden op een degelijk niveau. Daar ben ik blij mee."

 

Meteen daarna moest de nummer 68 op de ATP-ranking opnieuw aan de bak in een enkelwedstrijd tegen Ruusuvuori (ATP-71).

 

"Ik had ook nog nooit een enkelspel na een dubbelpartij gespeeld, dat was niet makkelijk. De dubbelwedstrijd was slopend, maar na een korte pauze was ik weer op de afspraak om mijn steentje bij te dragen."

Dat we ons plaatsen na een intens weekend vol emoties, is een boost voor mij en het team.

David Goffin

De zege deed niet alleen deugd voor het Belgische team. Ook David Goffin knoopte opnieuw aan met zijn oude topniveau.

 

"Het niveau lag hoog de afgelopen dagen. Fysiek voel ik me goed. Tijdens de wedstrijd vond ik mijn vertrouwen terug, waardoor ik opnieuw kon aanknopen met de overwinning."


"Dat betekent veel voor me", ging Goffin voort. "Dat we ons plaatsen na een intens weekend vol emoties, is een boost voor mij en het team. Het gaat me veel energie geven voor het vervolg van het seizoen."